Lidé se rozvádějí i z poněkud bizarních důvodů

Co všechno může zapříčinit rozvod? Některé důvody by čekal asi málokdo. Počítá se mezi ně třeba dojíždění do práce i štíhlé tělesné křivky. Ale pozor, rozvody se odkoukávají i od přátel!

Statistiky (1) mají jasno – téměř každé druhé manželství končí rozvodem. Za rozpadem vztahů pak bývá nevěra, odlišné představy o budoucnosti, neuspokojivý sexuální život nebo finanční stres. Ale ne vždy. Na vině totiž bývají i jiné věci! Které hodně překvapí?

Dojíždění do práce 

Pracovat v těsné blízkosti svého domova? Takové štěstí opravdu nemá každý. Dojíždění je tedy dnes naprosto normální a vlastně i nevyhnutelné, protože složenky se samy nezaplatí. Že je to časově i psychicky náročné, o tom není pochyb. Ale dojíždění do zaměstnání má i jiný škodlivý efekt – tedy alespoň podle závěrů jisté švédské studie (2). Z té vyplývá, že jedinci, kteří do práce cestují 45 minut a více, se mnohem častěji rozvádí. Během trvání tohoto výzkumu to stihlo celých 11 procent monitorovaných párů! Je tohle silná rozvodová káva? Tak to si počkejte si na další příčinu.

Dělají to všichni, tak já taky!

V životě každého člověka jednou přijde okamžik, kdy se všichni jeho přátelé, bývalí spolužáci a vrstevníci vdávají a žení, přičemž zakládají rodiny a budují zázemí. A dotyčný si pak začne myslet, že by měl okamžitě udělat totéž. A teď si představte, že dost podobně to funguje i s rozvodem. Poukazuje na to zase jiný průzkum (3), podle něhož mají ti, jejichž blízký přítel se takto odloučil od partnera, o 75 procent vyšší pravděpodobnost, že je potká stejný osud. A praxe to prý jen potvrzuje!

Štíhlost jako překážka lásky?

Na závěr bizarních důvodů k rozvodu přichází opravdová perla. Jde o tělesnou hmotnost! Ovšem asi jinak, než si možná myslíte. Američtí odborníci z on-line poradenské služby Mydivorcepapers.com (4) se domnívají, že mnohem častěji, a to o celých 76 procent, si rozvodové právníky najímají ti, kteří mají nižší váhu a jsou se svými proporcemi nadmíru spokojení. A to je tedy jobovka!

Zdroje: (1) marriagefoundation.org.uk/research/second-marriages-are-less-likely-to-end-in-divorce-than-first/, (2) www.journals.sagepub.com/doi/10.1177/0042098013498280, (3) www.papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=1490708, (4) www.mydivorcepapers.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat