Podle řeči těla poznáte s kým přestat randit

09.12.2022 | Vztahy

Čeká vás romantická schůzka s někým, koho prozatím znáte jen z internetu? Osobní setkání napoví víc než tisíc slov po síti, protože řeč těla se oklamat nedá. Co dělají ti s nečistými úmysly a kdo se pro vás pravděpodobně nehodí?

Řeč těla odkazuje na neverbální signály, které používáme ke komunikaci. Tyto neverbální signály tvoří obrovskou část každodenní komunikace. Ve skutečnosti může řeč těla tvořit 60 až 65 % veškeré komunikace (1). Když s někým randíte, je zaměření se na neverbální signály obrovskou výhodou, která vám umožní protějšek lépe poznat. Na co je vhodné dát si pozor?

Má upřímný zájem a stojí za pokus

Nejprve si všimněte výrazu tváře. Zamyslete se na chvíli nad tím, kolik toho je člověk schopen sdělit pouhou grimasou. Úsměv může znamenat souhlas nebo štěstí. Zamračení naopak nesouhlas či zármutek. Máte-li pocit, že úsměvy osoby naproti vám jsou upřímné, dotyčný působí uvolněně (má otevřené paže a klidná ramena), je to dobré znamení. Se správnou mírou očního kontaktu je pak možné konstatovat cosi o skutečném zájmu. Ten je podpořen ještě tím, že nápadník klade správné otázky (zajímá se o váš život), naslouchá vašim odpovědím (neskáče zbytečně do řeči) a navíc má nohy nasměrované přímo k vám, ne k nejbližšímu východu (2).

Samostatnou kapitolou je mrkání. Lidé často mrkají rychleji, když se cítí zoufalí a v koncích. Občasné mrkání může znamenat, že se člověk záměrně snaží ovládat pohyby očí. Jak vypadá ideál? Frekvence „tak akorát“. Mimochodem, silně rozšířené zorničky jsou signálem zájmu nebo dokonce vzrušení. Pozitivně působí i to, pokud objekt zájmu naklání hlavu k jedné straně (odhaluje krk, jednu z erotogenních zón). Výborným signálem je i zrcadlení pohybů. Vy sáhnete po skleničce, on za pár vteřin taky. V podstatě vás kopíruje. V těchto případech máte zelenou, pusťte se do poznávání toho sympatického mladíka a dejte mu šanci (2).

S kým přestat randit?

Ztuhlé držení těla, bariéry v podobě jídelních lístků, cukřenky, pepřenky nebo květinové vázy. Nic moc vyhlídky! Bariéry značí fyzický odstup a rezervovanost, roztěkanost zase mobil v ruce. Ten, koho příliš nezajímáte, má taky tendenci přicházet pozdě, během schůzky cosi zařizovat, zároveň nemá zájem ujímat se vedení a formovat konverzaci. A jak se pozná nervozita nebo špatné úmysly? Osoba má při schůzce založené ruce, někdy se nervózně směje nebo zčervená, pokud jí položíte nějakou otázku, často se vyhýbá očnímu kontaktu, kouše si nehty a rty. Dávejte pozor, může se jednat o lháře sedmilháře (2).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6029273/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5542129/ 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat