Základní pravidla fér rozchodu

Rozchody nepatří k těm nejpříjemnějším životním zážitkům. A i v tomhle se musí umět chodit! Jak a kde své definitivní stanovisko šetrně sdělit někomu, kdo po vašem boku stál několik posledních let?

Každý má právo na štěstí, takže když jeho vztah nefunguje a veškeré dosavadní pokusy o nápravu selhaly, bývá ukončení svazku logickým a vlastně i nevyhnutelným vyústěním. Právě se v takové nepříznivé situaci nacházíte? Zapomeňte na to, že jako iniciátor rozchodu pošlete svému partnerovi omluvnou textovou zprávu, sbalíte mu věci a necháte vyměnit zámky. To je prostě přes čáru! Jak to udělat správně, tedy tak, aby tato zkušenost byla co nejméně bolestivá pro vás oba? Tady je manuál!

Osobní kontakt je osobní kontakt

I když je řešení této situace po telefonu či e-mailu možná to nejjednodušší, rozhodně není nejlepší. Tohle vyžaduje setkání tváří v tvář! Klíčové je také vhodné místo. Vztahoví experti odrazují od schůzky na veřejnosti a doporučují raději domácí prostředí, které je na přijímání špatných zpráv mnohem klidnější.

Odhalte pravý důvod

Když chcete spálit veškeré milostné mosty, dlužíte své polovičce jasné vysvětlení. V ideálním případě by ji váš důvod neměl šokovat, protože jste se o něm už v minulosti snažili diskutovat, popřípadě najit nějaký kompromis. Je také důležité pečlivě volit slova a nesnížit se ke zbytečné krutosti i posměšným komentářům. Držte se faktů, které vás nejvíce trápí a mohou být v této konverzaci skutečně užitečné.

Stůjte si za svým

„Teď si od sebe pár týdnů odpočineme a třeba zjistíme, že si chybíme a začneme znovu“. Ne, takových úhybných manévrů, které jen vyvolávají smutek a falešné naděje, se skutečně vyvarujte. Pokud chcete vztah opravdu definitivně ukončit, udělejte to. Nestavte toho druhého na pozici čekatele, kterému za nějaký čas sdělíte, zda vás pauza přiměla k návratu či nikoli. Ani vám by tohle nebylo příjemné, tak projevte trochu empatie a zkuste se vžít do situace někoho, komu ze života odchází milovaný člověk.

Zdroj: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat