Oprava rozbitého manželství krok po kroku

Doma už to příliš neklape? Pokud se nechcete rozvádět, začněte rozbitý vztah pomalu opravovat. V něčem vám pomůže minulost, v něčem zase přítomnost!

Ještě před nějakou dobou bylo vaše manželství naprosto dokonalé. Jenže teď je všechno jinak! Hádky a výměny názorů jsou takřka na denním pořádku a zdá se, že se jako pár neshodnete vůbec na ničem. Vázne pochopitelně i milostný život a o nějaké harmonii nemůže být ani řeč. Půjde rozbitý vztah vůbec napravit? Možné to je, ale chce to trochu snahy. Přece ty společně trávené roky nehodíte jen tak za hlavu! Kde s „opravou“ můžete začít?

Mocné kouzlo vzpomínek

Udělejte si čas na přemýšlení. Nepůjde ale o sepisování nákupního seznamu, to si nechte na jindy. Vraťte se v myšlenkách do starých dobrých časů a zkuste si vzpomenout, proč jste se do svého protějšku tehdy tak bezhlavě zamilovala. Proč jste si ho vlastně vybrala jako životního partnera? Že by v tom hrály roli jeho určité vlastnosti? Ke svému překvapení možná zjistíte, že je má stále, jen si jich kvůli stereotypu, kupícím se povinnostem a nabitému programu už tolik nevšímáte.

Identifikace problému

Když se kostlivec ze skříně nevytáhne jednou provždy, je jasné, že bude strašit pořád. Co je příčinou vašich stávajících potíží? Oslabil vaše pouto každodenní stres? Kde přesně se stala chyba? Jen pokud jasně identifikujete ten hlavní problém, můžete se pohnout dál, protože se ta ožehavá věc dá řešit – a dost možná i zcela vyřešit ke spokojenosti obou stran. Takže už žádné zametání pod koberec! S tím vlastně souvisí i následující řádky.

Mluvte, tady ticho nepomůže!

„Když partneří přestávají naplňovat potřeby toho druhého, manželství obvykle selhává,“ nepopírá ani americký licencovaný terapeut Wyatt Fisher. Ten dodává, že přesně proto se pak hromadí zášť, což nakonec může vyústit v rozchod. Krokem k nápravě je podle něj společná komunikace o tom, co vás oba trápí a hlavně nalezení kompromisu, aby se daná svízel v budoucnu už neopakovala. Ačkoli dozajista bývá obtížné rozebírat všechny trable na mikročástice, ve finále vám to může zachránit manželství, myslí si jmenovaný expert.

Zdroj: názor autora - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden může být plný intenzivních emocí a hlubokého uvědomění. Pokud jste ve vztahu, možná budete cítit potřebu vyjádřit své pocity a touhy otevřeně. Nebojte se sdílet své myšlenky a snažte se pochopit i pohled svého partnera. To může po... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
67 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat