Známky toho, že jste náchylní k rozchodu, nebo k nevěře

21.07.2023 | Vztahy

S partnerem žijete už hezkých pár měsíců či rovnou let. Dávno nenosíte růžové brýle, vlastně vám kdysi líbivé vlastnosti a povaha protějšku lezou na nervy. A kterými dalšími signály dáváte najevo, že se pravděpodobně poohlédnete někde jinde?

Vztahy se v průběhu času přirozeně mění – a je známo, že ne každý vydrží. Patříte k těm, kdo ztrácí ten opojný, láskyplný pocit důvěry a víry v lásku? Pokud zaznamenáte nějaký z níže uvedených signálů, už vám partnerství nedává to, co dřív. A navíc procházíte fází, která naznačuje, že si klidně můžete začít s někým novým, případně se rozejít.

Pociťujete vztahovou únavu

Cítíte se vyčerpaně a vůbec nemáte motivaci udržovat partnerství v chodu. Únava ze vztahu může mít podobu odpoutání se od partnera, charakterizuje ji ovšem i obecný nezájem nebo rovnou cynismus vůči drahé polovičce. Vlastně si v poslední době říkáte, proč vy dva jste vlastně spolu.

Nekomunikujete tak jako dřív

Pokud se přistihnete, že se partnerovi již delší dobu vyhýbáte, jedná se o další z varovných znamení. Nemáte chuť s ním mluvit, uzavíráte se do sebe a skrýváte své skutečné myšlenky.

Vytváříte fyzickou vzdálenost

Když se někdo „odmilovává“, citově se partnerovi vzdaluje a zároveň odmítá fyzickou intimitu. Pak stačí málo (chápavý kolega z práce, všímavý bývalý partner a podobně) a konec současného vztahu je na spadnutí.

Hádáte se – často a bez vážného důvodu

Konflikt je přirozenou součástí vztahů, ale někdy může příliš mnoho hádek naznačovat, že vaše láska není v kondici. Bilancujte. Je třecích ploch a vypjatých situací ve vašem partnerství víc než hezkých chvilek? Pak s největší pravděpodobností stojíte na rozcestí, zda partnerství ukončit a jít dál.

Už nemáte takový zájem o společně trávený čas

Co bylo včera, není dnes. Promyšleně naplánované rande a spontánní víkendové výlety vystřídala nechuť jakkoli se angažovat. Místo toho, abyste s protějškem vyrazili na večeři a do kina, domluvíte se s přáteli a ven jdete s nimi – bez partnera. Vůbec totiž nemáte náladu se na něj celý večer dívat, natož s ním udržovat konverzaci. Takhle to trvá již pár týdnů.

Intimita pokulhává

Existuje mnoho různých typů intimity (včetně nefyzické), které mohou posílit vaše spojení, ale když se bortí jedna, následuje ochabnutí druhé. Pokud vám myšlenka fyzického doteku připadá jako něco těžko proveditelného, hovořte o chůzi po tenkém ledě a zároveň partnerské krizi, jež se může přetvořit v rozchod nebo nevěru.

Partner vám přijde čím dál otravnější 

Je normální, že si trochu lezete na nervy – nikdo není dokonalý! Jakmile se však nachytáte u toho, že se vám chování a osobnost vašeho partnera jeví jako trapnost sama, lásku již necítíte a pomalu se otevíráte dalším možnostem.

Zdroje: názor autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat