Změna účesu po rozchodu má léčivý vliv

Proč lidé po rozchodu touží zásadně měnit svůj vzhled? Ať už je to o barvě vlasů nebo novém odvážném sestřihu, může jim to pomoci léčit zraněné sebevědomí a získat zase kontrolu nad svým životem.

Partnerské rozchody jsou náročné, skličující, nepříjemné, bolestivé a mnohdy i finančně nákladné. Koneckonců, i vy o tom asi víte své, protože nějaký ten karambol možná máte za sebou. Nebo ho právě teď prožíváte? Pokud to jen trochu jde, zkuste se na něj podívat z jiné a pozitivnější stránky.

Pomsta? Kdepak! Raději nový účes!

Podvedl vás? Lhal vám nejen v banalitách, ale i v naprosto zásadních věcech? Logicky máte vztek jako hrom a v živých barvách si představujete, jak mu baseballovou pálkou rozbijete přední sklo jeho milovaného auta. Nebo ho budete bombardovat nočními telefonáty ze skrytého čísla, aby se ani trochu nevyspal. Dost možná vás napadlo i to, že než si ten bídák přijde pro své věci, důkladně mu „umyjete“ zubní kartáček v toaletní míse a jeho oblíbené kalhoty z jemného materiálu proženete v pračce na vyvářku. Nic z toho samozřejmě neuděláte, ale proč o tom alespoň nepřemýšlet, že? Víte, co? Zapomeňte na pomstychtivé scénáře a ulevte si něčím efektivnějším. Nechtělo by to nový účes?

I malá změna přináší velkou úlevu

Že když se dva rozejdou, přichází touha po zásadní změně zevnějšku? Tak to je úplná pravda. A potvrzují to i vědecké studie (1). Vážně má jiný sestřih či vlasový odstín léčivý vliv? Nebo proč k těmto odvážným úpravám tolik lidé tolik tíhnou? „Většina jedinců po rozchodu potřebuje takzvaně otočit list a začít znovu a od začátku. Vyzkoušení několika různých forem netrvalých změn je proto velice dobrý nápad,“ domnívá se australský psycholog a rodinný terapeut Rowan Burckhardt, který dodává, že i sebemenší změna může pomoci situaci lépe zvládat, protože léčí zraněné sebevědomí a umožňuje znovu získat kontrolu nad svým vlastním životem (2). Co myslíte, má to něco do sebe?

Zdroje: (1) www.journals.sagepub.com/doi/full/10.1177/2158244013485093, (2) www.houseofwellness.com.au/beauty/hair/post-break-up-hair






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat