Když se z komplimentu stane urážka

Milé a srdečné komplimenty jsou pro nás všechny velkým potěšením a opravdu nám usnadňují mnohdy bezútěšný každodenní život. Přesto se najdou i takové, které jsou zpočátku dobře míněné, ale mohou den spíše znepříjemnit. Například proto, že poukazují na něco jiného – ​​méně krásného. 

Pokud rádi děláte komplimenty, ale nechcete chybovat, zde jsou fráze, na které byste si měli dávat pozor.

Na svůj věk vypadáš skvěle

Tento kompliment vyvolává dojem, že krása je otázkou věku. Ten člověk vypadá na svůj věk stále pěkně, ale za jiných – věkových – okolností by už ten člověk tak hezký nebyl? Tento malý dodatek v žádném komplimentu nikdy nepřinese nic dobrého. Přitom když ho napříště vynecháte, dáte tak nádherný kompliment, který někomu rozjasní celý den.

Dnes ti to sluší. Málem jsem tě nepoznala!

Tento kompliment vyjadřuje, jak je daný člověk překvapen krásným pohledem na druhého. To by mohlo vyvolat dojem, že dotyčný obvykle nevypadá nijak zvlášť přitažlivě. Místo toho, abyste naznačovali, jak obrovské to je překvapení, řekněte, jak dobře dnes vypadá!

Od té doby, co jsi zhubla, vypadáš mnohem lépe!

Takový komentář naznačuje, že dotyčný měl dříve nadváhu a nebyl ve vašich očích vůbec atraktivní, což je nejen zraňující, ale také velmi povrchní. Kromě toho může ke změnám hmotnosti dojít z různých důvodů, včetně neúmyslných nebo zdravotních faktorů. Změnu hmotnosti může každý vnímat velmi subjektivně, a proto by neměla být předmětem komplimentů.

Jsi tak hezká, proč jsi pořád svobodná?

Tento kompliment vyvolává dojem, že s tím člověkem musí být něco v nepořádku, protože i přes skvělý vzhled stále nemá partnera. To ale může mít i úplně jiné důvody, možná na jednu stranu vztah mít nechce a na druhou stranu si to nechce neustále zdůvodňovat. Obecně platí, že vztahový stav člověka řešit nemusíte, pokud o něm sám nemluví.

Není to můj styl, ale ty to nosit můžeš!

Tímto prohlášením otevřeně říkáte, že móda a styl oblékání toho druhého vám nepřipadají nijak zvlášť přitažlivé, což samo o sobě může být zraňující. I když se vám na někom něco nelíbí, není nutné se o tom otevřeně vyjadřovat, zvláště pokud chcete opravdu pochválit. Postačí jednoduché "Sluší ti to" – bez dalšího komentáře.

Zdroj: názory autora - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat