Skončete s neustálým obviňováním

Obviňování je přirozená lidská vlastnost. Když se stane něco špatného, ​​první věc, kterou chceme vědět, je, „Čí je to chyba? Proč obviňujeme ostatní, jak to sabotuje naše vztahy a proč zoufale potřebujeme překonat toto toxické chování?

Obviňování nám poskytuje prostředek k vybití naší bolesti a dává nám pocit, že máme nějakou kontrolu nad negativní situací. I když může být dobré uvolnit hněv obviňováním druhých, zraňuje to vztahy s lidmi kolem nás a je pro nás obtížné volat lidi k odpovědnosti za jejich činy. 

Proč je obviňování tak toxické 

Je to příklad obranyschopnosti, jednoho ze čtyř jezdců, který předpovídá selhání vztahu. Obrana je jako sebeobrana před vnímaným útokem prostřednictvím spravedlivého rozhořčení nebo hraním si na oběť. 

Mnoho z nás si neuvědomuje, že negativní komentáře mohou ve skutečnosti obsahovat skryté prosby. Za každou stížností je hluboká osobní touha. Než se vrhnete na defenzivní reakci, zastavte se a přemýšlejte o tom, co se váš partner snaží sdělit. Cvičte odpovědnost ve svých vztazích s ostatními. Možná vás překvapí, jak zvyšuje vaši schopnost empatie.

Chronické obviňování je formou emočního zneužívání. Neustálé obviňování za činy, které jste ve skutečnosti nespáchali, je jako verbální bití. I když to bylo něco, za co jste ve skutečnosti byli zodpovědní, ale neznamenalo to žádnou újmu, neustálé obviňování je stále nevhodná a neproduktivní forma komunikace mezi milenci, přáteli nebo členy rodiny.

Komunikujte bez obviňování

V našich vztazích můžeme najít mnohem lepší a produktivnější formy komunikace na podporu růstu a uzdravení, které stále mohou identifikovat odpovědnou stranu, ale pokusit se pracovat na tom, proč se to stalo a jak snížit pravděpodobnost, že se to stane znovu.

Komunikujte otevřeně a čestně. Pokud jste obviňováni, proberte se svým partnerem, jak se cítíte, když vás někdo obviňuje, než na něj ukazovat prstem a obviňovat ho, že obviňuje vás! Používání výroků „já“ a popis toho, jak se cítíte, bude znamenat dlouhou cestu k vytvoření emocionálně podporujícího a uspokojujícího vztahu.

Zdroj: názory autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat