Varovné rysy sériového podvodníka, které byste nikdy neměla ignorovat

04.10.2023 | Vztahy

Jednou nevěrník, vždycky nevěrník? Podle vědců tomu tak je. Jak takovému „společensky aktivnímu“ muži neskočit na špek? Všímejte si rysů sériového podvodníka!

Někdy optimismus není na místě. Vědci, jejichž závěry uveřejnil odborný časopis Archives of Sexual Behavior, zjistili, že u jedinců v čerstvém vztahu, kteří svého partnera podvedou, vzniká 3,4krát větší pravděpodobnost další nevěry nejen ve stávajícím partnerství, ale i v každém následujícím (1). Pokud o někoho takového nestojíte, neignorujte tyhle výmluvné signály chronických záletníků.

Vůbec se tím netají

Randění s někým, kdo v minulosti podváděl, je hlavní červenou vlajkou. O zvycích podvodníků je známo, že vykazují antisociální nebo sociopatické tendence, které se vyznačují neustálým ignorováním pravidel a loajalitou vůči každému v jejich životě. Jestli se dotyčný/á navíc nevěrami chlubí, je to konečná stanice.

Příliš obviňují své bývalé

Lidé s kompulzivní poruchou podvádění vždy svalují vinu za své činy na vnější faktory nebo jiné lidi. Když si hrají na oběť, mělo by vás to varovat. „Já nic, já muzikant!“ Chronický záletník si vždy dokáže vymyslet tisíc důvodů, proč za selhání svých minulých vztahů nemůže.

Žijí jako agenti v utajení

Lhaní je pro sériové podvodníky přirozené, umí v tom chodit. I proto občas máte pocit, že vám protějšek neříká všechno. Jako by tam byla část vztahu, šedá zóna, která je vám skrytá.  Muž nesdílí podrobnosti o svém životě, mlží, kdy obvykle končí v práci a často extrémně pečuje o svůj vzhled (je vždy připraven se seznamovat a flirtovat).

Jsou zmateni v detailech společného života

Nevím, uvidím, jak to bude… Nevěrník, jenž neustále potřebuje nějakou interakci zvenčí, obvykle nemá jasno v tom, kam se váš současný vztah ubírá. Podvědomě si dělá zadní vrátka a není schopen myslet na roky dopředu. Vždyť co kdyby náhodou potkal někoho lepšího?! Nemůže slibovat lásku a závazky!

Vynikají šarmem a důvtipem

Další z určujících vlastností podvádění mužů/žen je jejich neodmyslitelné kouzlo. Mají způsob, jak kohokoli a kdykoli okouzlit. A protože milují pozornost, jejich šarm je vždy aktivní a v pohotovosti. Při setkání s vašimi přáteli slyšíte, s jakým báječným člověkem se stýkáte!

Netrápí se výčitkami svědomí

Vina prostě není jejich věc, a pokud se divíte, proč by měl podvodník znovu „ujet“, je tomu tak proto, že mu z vlastních činů není špatně.

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21667234, názor autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01
69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat