Chování partnera naznačují, že si vás nikdy nevezme

28.10.2023 | Vztahy

Každá žena sní o svém velkém dni, kdy si oblékne bílé šaty s vlečkou a promění se v princeznu z disneyovských pohádek. Jenže člověk míní a život mění. Někdy je vztah neefektivní, nikam nevede, a navíc ubírá mnoho sil. Podle čeho poznáte, že si vás partner nikdy nevezme?

Partnerovy skutečné záměry, aspoň co se týče lásky a vztahů, je těžké odhalit. I přesto existují signály, které naznačují, že se s vámi neplánuje oženit. Na co si dát pozor?

Nikdy vás nepředstavil své rodině

Pokud od první romantické schůzky uplynulo několik měsíců, a vy stále nevíte, jak vypadají rodiče Tomáše nebo Karla, navíc teprve dva dny víte, že má nějaké sourozence, buďte ve střehu. Váš vyvolený o budoucnosti partnerství nemusí mít jasno. Důvodem, proč vás stále nepředstavil, je obava z všetečných otázek ze strany rodinných příslušníků, na které není připraven.

Nevíte nic o jeho nejlepších přátelích

Partner sem tam utrousí, že vyráží na pivo s kamarádem Tondou, se kterým se zná snad od dob pravěku. Ale kdo ten Tonda je, čím se živí, kde bydlí a proč se ozývá tak často, je vám záhadou. Jestli se ani po delší době trvání vztahu nesetkáte s nejlepším přítelem vaší lásky, vyvolává to otázky o hloubce vašeho partnerství. Proč vás protějšek drží v tajnosti? Je v tom nedostatek odhodlání? Hrdí partneři se přece chtějí předvést, ukázat světu své city a pochlubit se stabilním svazkem (v tom ideálním případě).

Neinvestuje do vás

I přístup k samotným financím je jistým vodítkem, které určuje sílu vztahu, zvlášť když se partner nechce podílet na společných výdajích a vyhýbá se kupování drobností a malých dárků (třeba jedné růži). Vypadá to, že tenhle chlapík nechce do soužití investovat a nestará se o vaši pohodu! Ale třeba nebude tak zle.

Je nezbytné si uvědomit, že každý člověk je jiný a lásku vyjadřuje svým vlastním způsobem. Pokud o vztahu máte pochybnosti, je vhodné si otevřeně a čestně promluvit. Jako vodítko vám může posloužit studie (1), podle které si svobodní lidé myslí, že trvá zhruba 210 dní nebo asi sedm měsíců, než jsou připraveni říct sladké „ano, beru“.

Zdroje: (1) www.pnas.org/doi/10.1073/pnas.1805327115, názory a zkušenosti autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat