Pravidla randění s vdovcem

05.12.2023 | Vztahy

Vdovec. Zemřela mu žena, s čímž se dávno vyrovnal, nebo to aspoň tvrdí, navíc je to sympaťák. Pozval vás na schůzku? Pak věřte, že ze všech složitých vztahových zón, do kterých vstupujete, je randění právě s vdovcem možná to nejnáročnější. Na co se připravit a jaká pravidla respektovat?

Je to jako být s dlouholetým svobodným mládencem nebo rozvedeným. Na začátku se zdá, že žádné překážky neexistují. Koneckonců, tenhle chlápek je svobodný, ví, co to znamená být v angažovaném vztahu, a jeho životní zkušenosti z něj nejspíš udělaly citlivějšího a laskavějšího člověka. Pokazit se však může hodně věcí, zvlášť když si nedáte pozor na nepsaná pravidla. Tahle doporučení respektujte!

Moc se nevyptávejte

Prvním a nejdůležitějším pravidlem je zdrženlivost, co se týče vyzvídání okolo života a smrti vdovcovy manželky. Přinejmenším počkejte, než proběhne pár schůzek a nechte toto velmi osobní téma aspoň dočasně být. Vdovec na podobné rozhovory nemusí být připraven.

Naslouchejte

Pokud chodíte s čerstvým vdovcem, mezi způsoby, jak získat jeho srdce, patří ochota naslouchat jeho minulým zkušenostem. Možná měl šťastné manželství a přežít smrt své ženy pro něj muselo být zdrcující. Když na svoji ženu vzpomíná, se silnou náklonností a s jiskrou v očích, nenechte ho mít pocit, že s jeho posledním vztahem soupeříte. Zároveň nepřehlédněte potenciální červenou vlajku. V případě, že o své ženě mluví neustále, je to jeden z varovných signálů, že váš nápadník stále truchlí.

Postupujte pomalu

Obrňte se trpělivostí a ve vztahu postupujte tempem, které vdovci vyhovuje. Nezapomínejte, že se vyrovnává se smíšenými pocity, třeba i chtě nechtě vnitřně trochu porovnává vás a svoji bývalou manželku. Ale pozor, jedna věc je pochopit jeho bolest, ale něco úplně jiného je být s mužem, který odmítá jít dál.

Nesuďte vdovcovy zvyky při seznamování

Neexistuje správný ani špatný čas randění s osobou, která ztratila svou drahou polovičku. Akorát proces smutku je pro každého člověka je jiný. Nesuďte muže podle toho, jak neohrabaně vstupuje na seznamovací pole. Někteří lidé mohou být na posun a flirtování připraveni více, ti další méně.

Spřátelte se s jeho dětmi

Chování vdovce v novém vztahu o jeho záměrech mnohé vypovídá. Jedním ze známek toho, že vdovec bere vztah s vámi vážně, je, když vás seznámí se svými dětmi. Pokud ho opravdu milujete, nebudete proti.

Nastavte si realistická očekávání

Vstoupíte-li do vztahu se starším mužem, který po letech manželství ovdověl, jeho zkušenosti a očekávání se mohou výrazně lišit od těch vašich. Kupříkladu proces truchlení z jeho strany mu brání tom, aby si s vámi vytvořil silné pouto. Nebo se možná právě nachází ve fázi života, kdy láska a vztah znamenají něco úplně jiného než pro vás. Proto si netvořte vzdušné zámky a stůjte nohama na zemi.

Zdroje: názor autora – celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Cibulačka

(1 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat