Přimějte partnera, aby se vám otevřel

13.01.2024 | Vztahy

Už vás nebaví, že si váš partner hraje na schovávanou a že si své myšlenky a pocity nechává jen pro sebe? Pokud toužíte po tom, aby s vámi sdílel svá tajemství, pokreslete tenhle bílý, nepopsaný list a naučte se v něm číst!

Muži jsou obvykle na slovo skoupí. Od dětství se mnoho z nich učí, že zranitelnost je slabost. Roli ovšem hrají i předchozí negativní zkušenosti, osobnostní rysy a výchova v dětství. Proto se Karel, Tomáš nebo Luboš ve vztahu emocionálně neotevírá. Lze to nějak změnit? Z pozice chytré horákyně zvolte skvělou taktiku!

Pokuste se pochopit partnerovu minulost

Když byl váš partner dítě, byla jejich rodina otevřená, pokud jde o vyjadřování citů? Mohl vyrůstat v prostředí, ve kterém smutek ani hněv neměly své místo, což mu ztěžuje spojení s vámi – na hlubší úrovni. V takovém případě pomůže individuální terapie, nebo vztahové poradenství, jež podporuje tvorbu zdravějších komunikačních vzorců.

Vyhrazujte si čas jen pro sebe

Během zábavných aktivit pokládejte otevřené otázky a projevujte zvědavost. Nechte si popisovat různé situace, z nichž má protějšek radost i obavy. Co ho v poslední době štve nejvíc? A proč se nebaví se svým kamarádem z vysoké? Kdo se ptá, ten se i dozví. Jako takhle, přes noc se zázraky nestanou, ale pokud budete pokračovat v posilování vašeho pouta, tyto sdílené zážitky podpoří partnerovo sebeodhalování. Proto plánujte různé schůzky, hrajte deskové hry, choďte na procházky, společně vařte, tančete a celkově vytvářejte klidnou atmosféru. Dřív, nebo později konverzace začne přirozeně plynout.

Cvičte aktivní poslech – bez mobilního telefonu

Když partner mluví, nebo se aspoň tváří, že z něj něco vypadne, aktivně mu naslouchejte. Odložte mobilní telefon, přestaňte vyřizovat poštu a sledovat přátele na sociálních sítích. Dávejte pozor na řeč svého těla, udržujte oční kontakt a vřelé výrazy obličeje. Díky tomu se přítel či manžel bude cítit bezpečněji.

Jděte příkladem

Chcete-li, aby se váš partner ve vztahu citově otevřel, je důležité jít příkladem, diskutovat s ním o svých vlastních emocionálních problémech a o tom, jak se s nimi vyrovnáváte. Neuškodí používat věty typu: „Někdy bojuji s úzkostí, ale uklidňuji se meditací. Ty máš nějaké techniky, které ti v podobných situacích pomáhají?“

Netlačte na pilu

Pochopitelně, že všechno má své hranice. Kladení promyšlených otázek partnera může povzbudit, ale je důležité najít rovnováhu a nepřetěžovat ho. Zároveň se držte intuice a vybírejte správný čas, dobu, kdy je protějšek uvolněný a v pohodě.

Zdroje: www.mindbodygreen.com/articles/how-to-get-someone-to-open-up, názor autora – zbytek článku






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ovesná kaše přes noc

(1 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat