Partner, který neustále chodí pozdě, potřebuje malou lekci

13.02.2024 | Vztahy

Zase na partnera čekáte v restauraci, opět má nejméně půl hodiny zpoždění – jako vždy. Vlastně si ani nevzpomínáte, že by někdy někam přišel včas, což vás i po měsících nebo letech vztahu dokáže (ještě stále) rozzlobit. Co se s tím dá dělat? Pošlete ho do polepšovny!

Ve vztahu vám to klape na jedničku, ale jediná věc, která nefunguje, je fakt, že váš partner neustále chodí pozdě, a plýtvá tak vaším drahocenným časem. Zhluboka se nadechněte, máte několik možností, jak zajistit, aby se ve vaší drahé polovičce hnulo svědomí.

Mluvte!

Pokud se váš partner neustále opožďuje, je důležité dát mu dát jasně najevo, jak vás jeho činy ovlivňují. Možná si neuvědomuje, že kvůli jeho nedochvilnosti musíte měnit své osobní plány. Určitě by stálo za to prodiskutovat s ním, proč tak často není dochvilný. Třeba dokážete přijít na jednoduchá řešení, která mu pomohou lépe zorganizovat jeho denní režim. Když otevřeně (a upřímně) vyjádříte své pocity, uděláte první krok k pozitivní změně.

Jděte příkladem

Chcete-li získat nápady na řízení času, zkuste si vytvořit seznam úkolů, upřednostnit své povinnosti a určit přiměřené množství času na jejich dokončení. Tím se partner dá motivovat k tomu, aby udělal totéž. Ukažte mu, že nečekáte do poslední chvíle s přípravou plánů, protože víte, jak dlouho trvá oblékání. Je také užitečné jej jemně pošťouchnout, když je čas začít se připravovat na společenskou událost. Zkrátka jděte příkladem.

Mentorujte

I když je neuvěřitelně frustrující být tím, kdo se ujme time managementu, zkuste sebrat trochu soucitu a partnera podpořit. Pokud například jdete se svou drahou polovičku na večeři, začněte tím, že jí řekněte, kdy musíte odejít, abyste dorazili včas. V případě, že se máte sejít v centru města, dejte partnerovi přesnou adresu a trasu, aby v reálném čase viděl, jak dlouho mu bude trvat, než se tam dostane. Tyto malé činy mohou mít obrovský efekt.

Nakonec je jen na vás, abyste zjistili, zda je nedochvilnost toho, s kým žijete, něco, čemu se můžete přizpůsobit. Obecně však platí, že každý se jednou za čas opozdí – sem tam přimhouřit oko (nebo obě) neuškodí.

Zdroje: názor autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat