Když partner nechce manželství

Jakmile jste si jistí, že jste připravení se usadit, je důležité si o tom se svým partnerem otevřeně a upřímně promluvit. Ale budete se také muset emocionálně připravit na možnost, že váš partner manželský svazek neplánuje.

Pokud jde o vztahy a naše dlouhodobé cíle či očekávání, nejsme všichni stejní. Někteří lidé chtějí postupovat pomalu a zjistit, kam vztah spěje, někteří vědí, že chtějí jen něco krátkodobého, a jiní skočí rovnou do manželství.

Je přirozené, že ve vašem vztahu pociťujete intenzivní touhu po závazku. Než však učiníte tento krok vpřed směrem k manželství, věnujte nějaký čas zamyšlení nad tím, co oba od svého partnerství očekáváte.

Co vlastně hledáte?

I když se může zdát, že ze své podstaty víte, že se chcete oženit nebo vdát, je důležité udělat krok zpět a zeptat se sami sebe, co přesně hledáte. Doufáte ve více bezpečí, uznání, uznání důležitosti vašeho vztahu nebo jednoduše ve schopnost nazývat svého partnera „můj manžel“ nebo „moje žena“?

Jestliže jste již v oddaném vztahu a manželství je pouze formalita, pak vaše odpověď může znít, že chcete více bezpečí nebo tradice, které manželství přináší. Je však také důležité položit si otázku, co hledáte, pokud jste v méně stabilním vztahu. Snažíte se vztah napravit svatbou? Snažíte se potěšit někoho jiného? Chcete mít děti a máte pocit, že k tomu musíte být vdaná?

Prezentujte své potřeby

Ani jeden z partnerů by se neměl cítit povinen vzdát se svých potřeb. Zjistěte, jaké kompromisy jste ochotni v určitých otázkách udělat. Jestliže například svatba není pro vašeho partnera prioritou, ale přesto je vám oddán, může být ochoten přistoupit na kompromis a do manželství vstoupit. Na druhou stranu, pokud je neoblomně proti manželství, možná budete muset vzít v úvahu, že je na čase vztah ukončit.

Zpracujte své pocity

Než abyste se pokoušeli změnit partnera, využijte to ke zpracování svých pocitů. Zamyslete se nad tím, co od partnera chcete a zda je pro vás váš současný partner tou pravou osobou. Váš vztah nemusí být tak silný, jak se zdálo, když začal – jednoduše proto, že chcete od života různé věci. Zatímco láska a přitažlivost jsou klíčovými ingrediencemi pro dobrý vztah, kompatibilita v dlouhodobých cílech je to, co vytváří dlouhodobý vztah, který funguje.

Poslechněte si jeho představu

Může se zdát, že snaha získat odpověď od někoho, kdo není připraven na manželství, vás oba jen frustruje; trpělivost by však mohla pomoci zlepšit komunikaci, abyste získali lepší přehled o tom, proč váš partner váhá. Pokud to jde, poslouchejte s otevřenou myslí, pak bude mít váš partner pocit, že má prostor, aby s vámi bezpečně prozkoumal své nejhlubší myšlenky.

Pochopte jeho strach

Pokud se rozhodnete zavázat se na celý život jedné osobě, pak to znamená vzít na sebe všechna rizika, včetně toho, že v daný okamžik nedostanete to, co chcete nebo potřebujete. Závazek pomáhá překlenout mezery mezi rozdíly; poskytuje záchranné sítě proti osamělosti a může pomoci prohloubit spojení, protože partneři spolupracují na společných cílech. Někteří lidé se bojí, že se znovu zraní, že si ve svých životech staví překážky. Jsou vyděšení a odmítají myšlenku manželství, protože je to pro ně právě teď příliš těžké. 

Kroky, které můžete podniknout

Buďte zvědaví. Zamyslete se nad tím, co manželství pro vás a vašeho partnera znamená.

Buďte kreativní. Přicházejte s kreativními a společnými nápady a možnostmi, jak splnit potřeby vás obou – pokud ve společném úsilí touží pokračovat obě strany.

Zjistěte o sobě navzájem více. Prozkoumejte své vlastní potřeby a cíle, abyste se dozvěděli více o tom, proč byste mohli mít naléhavou potřebu se oženit (nebo proč ještě nejste připraveni).

Spolupracujte. Spolupráce, soucit a kreativita vám může pomoci najít společný základ pro další růst a spojení. Ke svatbě může nakonec dojít, ale až budete oba skutečně připraveni.

Zdroj: názory autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat