Maličkost posilující partnerství je zcela zdarma

13.04.2024 | Vztahy

Maličkosti, které posilují vztahy, nic nestojí a dokážou výrazně obohatit krátkodobá i dlouhodobá partnerství. Chcete znát recept na štěstí a pohodu? Pak zkuste tenhle nesmírně jednoduchý manuál podporující harmonii.

Pro zdravý a plnohodnotný partnerský život je nezbytné udržovat těsná spojení a pěstovat pouta. K mnoha aspektům, jež přispívají k vitalitě vztahů, jednoznačně patří množství času, který spolu s drahou polovičkou denně strávíte. Kupříkladu indická výzkumnice Hansaji Yogendera vyloženě doporučuje věnovat se partnerovi alespoň 30 minut denně. Proč?

Význam sdíleného času

Různé typy vztahů, od manželských partnerství po rodinná pouta a přátelství, nesmírně těží z toho, že záměrně věnujeme drahocenný čas společným aktivitám a smysluplným interakcím. Výše uvedená odbornice tvrdí, že právě tímhle se ve vztazích upevňují citové vazby a rozvíjí se vzájemné porozumění. Je to tedy něco jako pravidelná údržba lásky, kterou byste měli preferovat i vy, bez ohledu na to, jak dlouho s partnerem žijete.

Společné aktivity

Během půl hodiny, kterou denně sdílíte, věnujte pozornost aktivitám, jež prohloubí vaše vzájemné spojení. S partnerem se běžte projít, uvařte něco dobrého, zapojte se do produktivních outdoorových aktivit, malujte, tančete, zahradničte, založte zahradní skalku, zajděte se podívat na jarmark, jděte plavat, zapište se na kurz partnerské masáže, vyrazte na výlet, kontaktujte staré známé.

V praxi se osvědčuje i plánování

Cílem je být spolu a nenechat se vyrušovat běžnými úkoly a povinnostmi. „Takový pokus je obecně velmi obohacující a přináší vzájemnou radost a respekt,“ uvádí Hansaji Yogendera s tím, že jako lidé jsme sociální bytosti, které potřebují mít pocit sounáležitosti a bezpečí. Tak hurá do toho. Co právě dnes budete dělat? Otevřete diář a rovnou naplánujte i dny příští, ať víte, na co všechno se s partnerem můžete nejen v jarním období těšit.

Zdroje: www.thehealthsite.com/healthy-relationships/healthy-relationship-importance-of-sharing-30-minutes-with-your-partner-daily-1062968/, názor autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat