Flirtům mezi sekretářkami a šéfy je konec: Víme, jakou ženu chlap chce!

Sny sekretářek o svatbě se svým šéfem se dnes už nenaplňují. Zatímco ještě před třiceti roky byly podobné vztahy běžné, dnes jsou pánové mnohem náročnější. Vzdělaných a vysoce postavených žen je dnes dostatek, takže muži začali koukat po vyrovnaných protějšcích. A pro mladé dívky to tak znamená jediné. Chcete-li mít za manžela šéfa, musíte být samy šéfkami.

Dnes většina lidí nachází partnera na univerzitě spíš než v práci, kde jsou lidé z různých sociálních poměrů, různého vzdělání a různé kariérní úrovně,“ tvrdí vědci z Pennsylvania University.

Zatímco v šedesátých letech si jen čtvrtina amerických mužů brala ženu stejného univerzitního vzdělání, v roce 2005 už to byla více než polovina. A počet manželství, v nichž má žena nižší vzdělání než muž, stále ubývá.

Tyto změny pramení z toho, že má dnes univerzitní vzdělání stále větší počet žen,“ tvrdí sociologové z Pensylvánie.

Pokud se vrátíte do šedesátých let, pak budete svědky velkých rozdílů mezi pohlavími, sestry si braly chirurgy, šéfové firem své sekretářky. Za posledních dvacet let ale ženy dohnaly muže a vyšší vzdělání má skoro stejný počet z nich… univerzity jsou dnes velkou seznamovací továrnou,“ tvrdí profesor John Goldthorpe z Oxfordské univerzity v rozhovoru pro Sunday Times.

Pro společnost to má podle něj jednu velkou nevýhodu, rozšiřují se nůžky mezi skupinami s nízkými a vysokými příjmy. Pokud mají totiž oba partneři nižší vzdělání a horší pracovní pozici, mají oba méně peněz. Naopak oba vysoce vzdělaní a dobře vydělávající partneři mají mnohem více, než mělo manželství lékaře se zdravotní sestrou či byznysmena se sekretářkou.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat