Kvůli čemu si nejčastěji stěžujeme na muže

Domácnost, výchova dětí, finance. To jsou tři nejvýbušnější oblasti, kvůli nimž se partneři hádají. Na co si nejvíce stěžují ženy?

Schválně, jestli se v následujících větách (či jejich modifikacích) poznáte.

„Nikdy mi s ničím doma nepomůže!“

Pokud bychom pořádali hitparádu stížností, tahle by asi vedla, tedy naznačují to nejrůznější průzkumy. A částečně mají ženy pravdu – domácími pracemi opravdu drtivá většina z nich tráví mnohem více času než jejich partneři. Jak to změnit? Buďte ve svých požadavcích konkrétnější. Namísto „taky bys mi mohl pomoct" zkuste třeba „mohl bys vynést ten koš/umýt okna/vyluxovat/nandat nádobí do myčky nebo ho umýt?“.

„Vždyť on ty děti vůbec nezná!“

Starý vtip říká, že žena ví o svých dětech každou podrobnost, zatímco muž ví, že se mu v bytě pohybují malí lidé. Tak úplně pravda to ale není. Ano, váš partner možná nedokáže plyšáky vaší dcery seřadit podle oblíbenosti nebo netuší, na jakou kreslenou pohádku nejraději kouká jeho malý synek, ale to neznamená, že děti ignoruje nebo se je nesnaží poznat. Jen prostě do paměti ukládá jiné informace než my ženy.

„Pořád jen sedí u televize/internetu/hraje počítačové hry!“

Pokud váš muž patří k fanouškům této zábavy a zdá se, že vše ostatní jde stranou, je na čase si promluvit o nějakých pravidlech. Třeba že nezapne počítač, dokud děti nespí, nebo že v ložnici notebook/televize nebude.

„Příliš pije...“

Alkohol a závislost na něm je v naší společnosti stále tabuizovaným tématem. Přitom výzkumy ukazují, že alkoholiků či těch, kteří pijí takzvaně rizikově, je v populaci spousta. Mluvit o tak závažné, problému není nikdy snadné, ale zkuste to. Snažte se vysvětlit partnerovi, jak vás jeho zlozvyk zraňuje a jak ničí váš vztah, respektive rodinu.

„Jeho rodina je prostě šílená!“

Tohle je trochu nefér stížnost – děti těžko mohou za své rodiče. Pamatujte, že váš partner svou rodinu miluje (a týká se to třeba i jeho hrozné matky, která vás přivádí k šílenství). Své antipatie k jeho nejbližším však nedávejte najevo – postěžujte si někde kamarádce, ale ne přímo svému muži. Výjimku samozřejmě tvoří případy, když vám jeho rodina zasahuje do života a do života vašich dětí více, než je záhodno. Pak je čas na klidný a věcný rozhovor.

„Vůbec mě nedokáže ocenit!“

Spousta žen se cítí svými partnery nedoceněná. Jenže to je pro většinu mužů opět velmi imaginární pojem. Pokud si partnerovi postěžujete, s největší pravděpodobností ho překvapíte, protože jeho ani nenapadne, že byste se tímto pocitem trápila. Možná by muži neškodil malý „návod“. A pamatujte, tyhle věci fungují ve vztahu oboustranně, takže i vy se snažte partnera chválit a oceňovat.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat