Rady, které se vyplatí znát, než vyrazíte na první schůzku

12.07.2017 | Vztahy

Máte se poprvé setkat s mužem, o němž toho moc nevíte a který vás příliš nezná. Možná z něho bude váš „pan božský“, možná bude schůzka pěkný průšvih. Jak se chovat? Co si vzít na sebe? O čem se bavit?

Tak takovéhle otázky (a spousta dalších) napadnou asi každou ženu, jež se vydává na tzv. rande naslepo. Každá první schůzka s sebou nese určitou míru stresu, který nám bohužel mnohdy rande a jeho příjemné prožití sabotuje.

Následující tipy vám mohou situaci trochu ulehčit a zajistit vám, že se vlastně budete na schůzce dobře bavit (tedy za předpokladu, že váš protějšek splní vaše očekávání...).

Vhodné oblečení

Začněme hned jednou z otázek nastíněných v úvodu – co si na první schůzku obléknout? Neexistuje samozřejmě jednotná uniforma, která by se při této příležitosti prostě vytáhla ze skříně, ale vyplatí se dodržet pár pravidel. Především si vezměte něco, v čem se cítíte dobře a pohodlně (nemá cenu se celou večeři ošívat, protože vás sukně škrtí v pase nebo vám neustále vykukuje ramínko podprsenky ve výstřihu), ale zase to nepřežeňte – tepláky a mikina na rande nepatří (takže ona pohodlnost oblečení má své meze).

Zvýrazněte své přednosti – máte úzký pas, krásně tvarovaná lýtka, labutí šíji? Ukažte je! Ale pozor, vyhněte se příliš vyzývavému až vulgárnímu outfitu (výstřih do pasu nebo sukně pod zadek vhodné nejsou). Malý tip na závěr – mužům se líbí spíše ženy v sukních či šatech než v kalhotách.

Včasný příchod

Jak svůj protějšek naštvete ještě předtím, než samotná schůzka vůbec začne? Tím, že přijdete pozdě. Takže raději vyrazte z domova s mírným předstihem, díky němuž vás nerozhodí, že jste například uvízla v koloně. Pozdní příchod je výrazem neúcty a nezájmu (i když jste to nezamýšlela).

Konverzace

Živá konverzace je na první schůzce životně důležitá. Bojíte se, že na sebe budete rozpačitě koukat a těžko hledat nějaká témata ke společné řeči, protože se neznáte? Pusťte tuhle starost z hlavy a využijte to, že o sobě nic moc nevíte, jako skvělou příležitost ke konverzaci!

Nezapomínejte také na pár zásad, které se vyplatí dodržovat.

Otázky, ne výslech

Poznávání druhého samozřejmě předpokládá, že se budete vyptávat. Ale ne abyste se proměnila ve vyšetřovatele! Otázky ukážou váš zájem o druhého, ale dejte si pozor, abyste včas odhadla, kam až můžete zajít, aniž byste rozhovor posunula do roviny, která bude vašemu protějšku nepříjemná.

Příjemná témata

Na první schůzce není dobré dostat se k nějakým konfrontačním tématům. Jistě, partneři mohou mít na spoustu věcí odlišné názory, ale to neznamená, že si je vyměníte hned při prvním setkání. Zrovna tak se vyhněte smutným nebo hororovým historkám, stížnostem na práci nebo bývalé partnery a rodinným tajemstvím. Snažte se držet konverzaci v pozitivním duchu. Flirtujte, smějte se, bavte se!

Žádné vymýšlení

Nemusíte samozřejmě odpovídat na všechny šťouravé otázky, které vám váš protějšek položí, ale nevymýšlejte si. Lži nejsou nikdy dobrým základem do začátku. Jen si představte, že by se z vás opravdu stala šťastná dvojice a vy byste pak čas od času musela přiznat, co všechno jste si na prvním setkání vlastně vymyslela...







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat