V čem nám romantické seriály a telenovely lžou?!

17.12.2014 | Vztahy

Ať už to přiznáváme, nebo ne, každá z nás občas „ujede“ na nějakém tom romantickém seriálu a skoro všechny jsme viděly nějakou tu telenovelu.

Ačkoli víme, že jsou to vymyšlené a vysoce nepravděpodobné příběhy, některé oblasti života tato dílka předkládají naprosto lživě.

Čemu tedy nesmíme věřit?

1. Že všechny konflikty mají šťastný konec

Nezáleží na tom, co se v seriálovém vztahu odehrálo, nakonec to skončí velkým usmířením (a milováním na nějakém neskutečně romantickém místě).

Bohužel, takhle to v opravdovém partnerském životě nefunguje. Jsou v něm totiž situace, které se těžko překonávají. Některé naše chyby partner „nerozdýchá“, některé prostě nepřekonáme my. Takový je život.

2. Že náhodná známost/sex na jednu noc skončí manželstvím

Hlavní hrdina pozná hlavní hrdinku během bláznivé noci v klubu, skončí v nedalekém hotýlku, nad ránem se rozloučí, ale najednou zjistí, že bez sebe nemůžou žít, a tak se hledají, najdou, překonají spoustu překážek a nakonec se šťastně vezmou.

Upřímně, divoká noc a sex s neznámým mužem je zkrátka sex na jednu noc. Obvykle skončí rozpačitým rozloučením a tichým přáním, abyste se už nikdy nepotkali…

3. Že láska trvá navěky

Hrdina s hrdinkou se zamilují a milují se až za hrob. Nikdy je nic nerozdělí, po 20 letech se milují úplně stejně intenzivně jako po dvou dnech. Nebo se zamilují, on ji podvede, vezme si jinou, ale po letech (a 258 dílech) se zase potkají a zjistí, že celý ten čas nemilovali nikoho jiného než jeden druhého (co na tom, že vyznali lásku jiným).

Ano, láska je silná emoce, ale nevydrží všechno. Navíc naše srdce není ve skutečnosti vždycky tak stálé – pokud nám někdo ublíží a my potkáme někoho, kdo nás „zvedne ze dna“, je těžko uvěřitelné, že bychom svou lásku nedali jemu.

4. Sex je řešením každé situace

Hrdina nebo hrdinka prožije osobní tragédii – pomiluje se s partnerem/partnerkou. Hrdina nebo hrdinka se rozejde se svým protějškem, přijde ho/ji utěšit kamarád/kamarádka, pomilují se spolu. A tak bychom mohli pokračovat dále.

Jenže ve skutečném životě to takhle málokdy funguje. Pokud vaše tělo i mysl zaměstnává tragédie, sex je to poslední, na co máte chuť.

5. Mezi partnery panuje naprosto nepřekonatelná přitažlivost

Mezi těmi dvěma krásnými lidmi na obrazovce existuje takové jiskření, že se potí i televize. Prakticky ze sebe nedokáží odtrhnout ruce, hádky končí přinejmenším líbačkou, to samé se vlastně týká i večeří, procházek, nakupování, sprchování, snídaně…

Ano, přitažlivost je především na počátku vztahu mezi partnery opravdu silná. Ale málokdy tak, jak to vídáme v televizi. Důvodem je mimo jiné to, že ve svých běžných životech musíme stíhat i jiné věci než sex, ale i to, že s takovým libidem bychom těžko vydrželi déle než pár týdnů.






Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:08
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:01
90 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat