Každé čtvrté manželství je na pokraji rozvodu. Žádosti podáme tento týden!

08.01.2015 | Vztahy

Podle sociologů je ve střední a západní Evropě na pokraji rozvodu každé čtvrté manželství. Právě svátky konce roku a silvestrovská oslava většinou působí jako katalyzátor a urychlí rozhodování, zda v novém roce legální vztah s partnerem ukončit. Tento týden budou mít největší nával v roce rozvodoví advokáti či právní a psychologické poradny. A nejvíce párů najednou o rozvod zažádá.

„Podle mnoha expertů po měsících a někdy i letech uvažování působí napětí během náročných Vánoc často jako katalyzátor pro rozpad vztahů a počátek nového roku vynáší tyto problémy na povrch a páry se rozhodují definitivně rozejít,“ uvádí britský deník The Express.

Rozvod ale většinou také znamená rozpad rodiny a nepříznivě působí – nikoli však vždy – na děti. Ukončení vztahu a manželství tak má být krajním řešením partnerských neshod.

Dlouhodobé statistiky dokazují, že první dny a týdny nového roku skutečně dochází každoročně k největšímu hromadnému podávání žádostí o rozvod. V tuto část roku se začne rozvádět více manželství než v kterémkoli jiném období.

Šest z deseti osob, které mají ve vztahu vážné problémy, nikdy nevyhledá pomoc. A každé čtvrté manželství je dnes na pokraji rozvodu. Stačí tak jen málo – a Vánoce jsou naopak velkou zkouškou – aby se jednotlivci rozhodli vymanit ze vztahu, v němž více strádají než prosperují.

„Lidé se jen výjimečně rozhodnou rozvést náhle. Často o tom přemýšlejí celé měsíce, pokud ne roky, hledají pomoc na počátku, když se objeví první myšlenky. Tehdy, když se jim dostane odborné pomoci, je možné řadu problémů odstranit a vyřešit, čímž dojde ke snížení pravděpodobnosti, že se manželství rozvede,“ tvrdí Penny Mansfieldová z charitativní organizace OnePlusOne, která pomáhá partnerům s vážnými problémy ve vztahu.

Pondělí 5. ledna roku 2015 bylo zřejmě tím, kdy nejvíce lidí podalo žádost o rozvod.






Celkem 1 komentářů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:08
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat