Věty, které byste jako návštěva neměli vypustit z úst

20.01.2019 | Vztahy

Jako návštěva máte určitá privilegia. Ovšem na oplátku byste se ke svým hostitelům měli chovat s úctou. A hlavně při prohlídce jejich bytu či domu nevypouštět následující poznámky.

Tak například:

„Páni, to ale muselo stát prachů!“

Možná i stálo, ale rozhodně není taktní na takovou skutečnost poukazovat. Obdivujte nábytek a další zařízení, nemluvte o finanční stránce věci.

„Počkej, já ti pomůžu trochu poklidit, než přijdou ostatní!“

Jistě, myslíte to dobře. Ale naděláte více škod než užitku – poukazovat na nedokonalý úklid by si paní domu mohla vzít osobně. Spíše se můžete optat, jestli ještě před tím, než dorazí další hosté, nepotřebuje s něčím pomoci.

„Teda, od té doby, kdy jsem tu byl minule, jste s tím vážně pohnuli!“

Pokud se byt či dům skutečně nerenovoval či nerekonstruoval a vy jste na vlastní oči neviděli hrubou stavbu, neporovnávejte minulost se současností. Naznačujete tím totiž (i když nechtěně), že předtím byt vypadal příšerně a konečně se to vylepšilo.

„Ale je to tady takové... hm, útulné!“

Bez kontextu to může vypadat, že narážíte na to, že je byt malý, přeplněný nábytkem a věcmi, tak trochu zařízený v chaosu. Zkuste se tedy vyjádřit trochu obratněji, pokud chcete říci, že je byt opravdu útulný.

„A to jste si vyráběli sami, viď?“

Pokud bude odpověď ano, může hostitel dostat pocit, že narážíte na fakt, že je ten který kus nábytku či dekorací vyrobený neuměle, a na první pohled tedy působí, že ho vyráběl amatér. A pokud bude odpověď ne, může z toho vyplynout obava pánů domu, že utratili peníze za něco, co vypadá, jako by si to udělali sami...







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat