Jak na muže při lichotkách

06.02.2015 | Vztahy

Mužské plemeno je všeobecně rádo centrem pozornosti. Ať se na ně podíváme z jakéhokoliv úhlu, obdiv jim dělá dobře. Jejich ego však také rádo poslouchá chválu za to, jak dobrou práci odvedli ať již v domácnosti, ve sportu či při intimních chvilkách. To, že jen zametl před domem a myslel si, že je na vrcholu hokejové kariéry, je již nepodstatné. Každý muž by totiž byl nejraději byl ten nejlepší, nejsilnější a neúžasnější. Za tímto cílem ho žene jeho vnitřní prostředí, konkrétně hormonální signály ze strany testosteronu. Ten však ovlivňuje nejen vzhled muže – tedy jeho konstituci, ochlupení případně samotné mužství. Hraje i důležitou roli při mužském myšlení.

Až na vrchol

Mužská touha být tím nejlepším posouvá typicky ženské myšlenky až na druhou kolej. V mužské hlavě se otázky na tučnost potravin, odpovídající množství zeleniny a ovoce ve stravě nebo třeba zda je nádobí vždy a správně umyté prostě neobjeví. To je fakt a s ním se nic nedá dělat. Vnucovat partnerovi své myšlenky jen přileje olej do ohně a dříve nebo později se stejně vrátí ke svému původnímu schématu.

V jednoduchosti je síla, hlásá mužský mozek a sleduje tedy pouze jednoduché cíle – najít si co nejlepší ženu, být co nejlepší ve své práci a po srovnání s ostatními být i nejlepší ve sportu. Muž je dobyvatel. Jen si musí stanovit správný vrchol. Když mu všechno přistane pod nos, přestane ho situace bavit a bude hledat jiný cíl. Příkladem budiž teplá večeře – když bude připravená, sotva se vrátí domů z práce, bude ve volných chvílích prahnout po něčem jiném, patrně nezdravém a mimo domov. Půjde tedy na fotbal, když se vidí jako druhý Rosický, nebo hokej, má-li raději houkání sirén ve stylu gólových hlášení NHL, a koupí si tam obyčejný párek nebo klobásu s hořčicí, křenem a chlebem. A bude to pro ně svatý grál. Proč, ptáte se? Prostě změna.


Zrovna u stánku s pivem a párky ovšem nebude nikdy sám. Tuhle touhu si plní muži stejně skupinově, jako ženy chodí společně na toalety. Jejich hrdost jim nedá a vidí-li známého u onoho stánku, musí mu dokázat, že to zvládne taky. Ne, že by bylo složité koupit si pivo a párek, ale tímto symbolickým gestem se snaží vzpírat od ženou doma nastoleného systému, ať již je svíčkový s pěti nebo salátový s celozrnnými bulkami.

Není ovšem třeba začít pravidelně vařit nebo naopak s ním úplně přestat. V případě jídelníčku je dobré nechat někdy muže rozhodnout, co a jak bude. Ten jeden den to vydržíte a stejně si jej nasměřujete k tomu co vám vyhovuje. Zaimprovizujte a udělejte drobné ústupky pro velká vítězství.

Je přece jednička

Žádný muž totiž nemůže být v něčem až druhý, je přece nejrychlejší, nejsilnější a nejkrásnější i přesto, že mu pot z usilovného snažení stéká po nose, uších a zádech. Tím si přece dokazuje, že do toho dává všechno a je ještě větší nadsamec, než předtím. On přeci nemůže být až druhý, to ten někdo je vysněný, nadopovaný anaboliky, krevním dopingem nebo omlazený plastikami. Když si jde s kamarády čutnout a někdo ho obere o míč, je to s faulem. Když ho někdo předběhne, může za to natažené tříslo nebo rozbitá bota. Ale chyba rozhodně není v něm.


Největší konflikt se pak ve sportovním světě odehrává právě se ženou. Ta přece oproti němu nemůže mít navrch. Vyjet rychleji na kopec, při běhu si dát o kolečko navíc nebo se smát, když se squashový míček pořád odráží k ní pěkně pod nohy, zatímco on lítá od přední zdi k zadní? Neslýchané! A chlapská hrdost nenechá tuhle hořkou porážku jen tak. Ovšem aby se pustil do odvety, to musí nejprve v tichosti potrénovat a na vrcholu svých sil se o to pokusit znovu.

Mezitím ho můžete vyzvat k něčemu, co sami dobře zvládáte a přitom není tak náročné polevit a zlepšit svému muži náladu drobnou výhrou. Při běhání si místo kolečka navíc můžete posilovat bříško, zatímco budete čekat, až se on osprchuje. Na kole mu jeden rychlejší výšlap na vrchol také můžete povolit a ukázat mu, že to přeci jen jde. Pokud bude nepříznivé počasí, nabízí se vnitřní aktivity jako squash, kde si můžete vybít i svou zlost, jelikož protější stěna a gumový míček snesou téměř všechno. Chcete-li se méně potit, můžete i v domácích podmínkách zkusit karetní hry, jako třeba poker. Ženské hráčky jsou žádaným zbožím a kombinace amerických filmových her s vidinou zisku muže navnadí a kdo ví, co se od nich toho večera ještě dočkáte.

I cesta je cíl

Nemusíte tedy měnit každodenní rutinu, jen abyste v muži vyvolali pocit jedinečnosti. On už to dávno ví. Jen je třeba jeho jedinečnost usměrnit vámi žádaným směrem, aby se věci samozřejmé z vaší strany staly více ceněnými a vložená energie se dvojnásob vrátila. Pozměňte sama sebe, abyste pozměnila i jeho. Ovšem ne ze dne na den. I postupné zdolávání jednotlivých bodů onoho vrcholu, je totiž žádanou odměnou u dlouhodobě sledovaného cíle – spokojenosti.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat