3 pravidla randění našich maminek, která se hodí i dnes

07.04.2015 | Vztahy

Život dnešních dvacátnic a třicátnic je úplně jiný než ten, který v tom věku žily naše maminky, o babičkách ani nemluvě. Ale lidské vztahy přes to všechno zůstávají podobné a fungují podle stejných zákonitostí.

Moudra našich maminek a babiček, která se týkají randění, se ostatně hodí i dnes. A která to jsou?

1. Pravidlo 3 dnů

Jak zní: Když potkáte někoho, kdo se vám líbí, a vyměníte si na sebe kontakt, počkejte tři dny, než se mu ozvete.

Proč ho dodržet: Právě jste se poznali, nic o sobě nevíte. A vy nechcete potenciálního muže svých snů vystrašit tím, že budete vypadat jako „příliš dychtivá“ (= zoufalá). Svůj zájem jste ukázala, nechejte si nějaké to tajemství. A když už se chystáte domluvit první rande, aspoň nevyplýtváte všechna témata k hovoru v SMS zprávách!

Proč ho porušit: Život je příliš krátký na to, abychom čekali na tu pravou chvíli, kdy oslovit někoho, kdo se nám líbí. Navíc člověk, který je nadšený, že si mohl s vámi vyměnit číslo, určitě čeká, že se ozvete – a potěší ho, když tak učiníte. Využijte příležitosti k bližšímu seznámení, třeba jste právě potkala lásku svého života!

2. Pravidlo nedostupné ženy

Jak zní: Muži milují výzvy a lákají je ženy, které mohou dobývat, které se neodhalí a „nedají“ hned na první schůzce. Takové, jež jsou tak trochu odtažité.

Proč ho dodržet: Ano, muži opravdu rádi „loví“. A navíc vy přeci máte svou hrdost, chcete zůstat takovou, jakou jste – nehodláte se ve všem přizpůsobovat, nehodláte se přece hned „odhalit“. Také o sobě nechcete vše „vyslepičit“ hned po prvním setkání úplně cizímu člověku. A že nechcete hned první schůzku zakončit sexem? V pořádku, to je jen a jen na vás. Dokonce v některých průzkumech vyšlo najevo, že si muži takových žen více váží (a častěji je řadí do kategorie „dlouhodobý vztah“).

Proč ho porušit: Protože je poměrně snadné neuhlídat hranici mezi „zajímavým tajemnem“, které kolem sebe utvoříte, a chladnou odtažitostí, kterou muž zamění s nezájmem o něj. A také by se mu nemuselo líbit, že si s ním vlastně jen hrajete a neberete ho vážně. Nakonec byste ke svému nepříjemnému překvapení mohla skončit bez partnera a s pověstí „ledové královny“.

3. Pravidlo vysokých nároků

Jak zní: Nesnižujte své nároky na muže, znejte svou cenu, a pokud se vám na jeho chování něco nezdá, raději vše včas utněte.

Proč ho dodržet: Ano, hned první schůzka může odhalit varovná znamení, že muž naproti vám nebude pro vás tím pravým. Například když se hned na začátku večera opije (nebo už dorazí na rande opilý), je hrubý na obsluhu v restauraci, zlehčuje a zesměšňuje vaši práci apod. Tyhle věci se nevyplatí ignorovat – mohou být projevy potlačované agrese, závislosti apod. Život s takovým partnerem by nebyl procházkou růžovým sadem, po které toužíte.

Proč ho porušit: Budete-li se tohoto pravidla držet opravdu zuby nehty, může se stát, že budete tak dlouho vybírat, až přeberete. Nezapomínejte, že nikdo není dokonalý (ani vy). A jestliže muže „odepíšete“ třeba kvůli tomu, že nesplňuje vaše nároky na vzhled („vždycky jsem chtěla chodit s tmavovlasým mužem!“), že jste hned při první schůzce nepropadali záchvatům smíchu ze zábavné konverzace (pamatujte, že nejste sama, kdo je nervózní) nebo že nevydělává dost peněz (tedy podle vašich představ), můžete nakonec zjistit, že jste si vysnila prince z pohádky, který prostě neexistuje.






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat