15 věcí, které dělají NEšťastní lidé. Poznáte se?

31.03.2015 | Vztahy

Každý svého štěstí strůjce, říká se. A je to pravda. I když jsou věci, které neovlivníte a které negativně zasáhnou do vašeho života, přístup k životu a postoje si vytváříte sami.

Většinou se zaměřujeme na to, co dělat, abychom byli šťastnější. Jenže jak vlastně poznáme nešťastné lidi (případně že k nim patříme)? Tady máte nápovědu.

1. Dělají si starosti s věcmi, které nemohou změnit

Pokud něčí slovní zásoba obsahuje až příliš slovíček typu „kdyby“, je něco špatně. Věci, jež se v minulosti staly, už neovlivníme, i když do našich životů zasáhly bolestně. Důležité je soustředit se na to, co můžete udělat dál. Ne se přehrabovat v minulosti a přemítat, jaké by to všechno mohlo být, kdyby...

2. Vzdávají se, když věci nejdou podle jejich plánu

Lidé, kteří neumějí být šťastní, často „hodí ručník do ringu“, kdykoli úkol, do jehož řešení se pustili, začne být složitější, než si představovali. Jenže se tak připravují o ten úžasný pocit a radost, když se člověku něco povede navzdory všem překážkám.

3. Berou se až moc vážně

Lidé, kteří se na sebe nedívají s potřebným nadhledem, berou příliš vážně celý svůj život a vše, co je kdy potká. Pokud se ale neumíte absurditě vlastního života zasmát (a nedej bůh, abyste přistihli někoho, kdo to udělá za vás), nemůžete z něho cítit takovou radost jako lidé, kteří to dokáží (stačí jim totiž mnohem méně, aby byli šťastní).

4. Často se nevhodně stravují

Jistě, každý má nějaké to jídlo, po kterém sáhne, když občas potřebuje zvednout náladu. Jenže nešťastní lidé potřebují zvedat náladu prakticky neustále, a tak jejich jídelníček nebývá právě příkladný. Ovšem tím se dostávají do bludného kruhu – nezdravá jídla v sobě často obsahují látky, které naopak náladu zhoršují (kvůli tomu, že zamíchají s hormony), navíc vedou k obezitě (další důvod ke špatné náladě).

5. Nemají dostatek spánku

Spánek zásadně ovlivňuje, kolik máme energie, jak jsme produktivní a také jakou máme náladu. Je prokázáno, že lidé, kteří spí nedostatečně, mají všeho výše vyjmenovaného málo. Tak nezapomínejte – nejméně 7 a nejvýše 10 hodin spánku si dopřejte každou noc!

6. Znají své slabé, ale ne silné stránky

Nešťastní lidé znají všechny své nedostatky (i ty, které si sami vymyslí). Ale pokud mají říci, v čem vynikají, nesvedou to. Nedostatek sebevědomí je jejich společným znakem. A když nevěříte sami v sebe, nemůžete být nikdy spokojení, a tedy ani šťastní.

7. Až příliš času tráví ve společnosti sociálních sítí

Tohle je celkem novinka – je dokázáno, že přílišné používání moderních technologií, respektive sociálních sítí, přispívá ke špatnému obrazu o sobě samém. Například nás „nutí“ neustále se porovnávat s ostatními, vyhledávat byť i falešný obdiv (aneb „koukněte, jak jsem ošklivá“ a poté čekání na „lajky“ a odpovědi typu „to víš, že nejsi, zlato“ apod.), sledovat „úspěšnější“ přátele. Lidé, kteří neumí být šťastní, se tím propadají hlouběji a hlouběji.

8. Příliš jim záleží na tom, co si myslí ostatní lidé

Nešťastní lidé se až příliš zabývají tím, co si tak o nich myslí jejich okolí – a snaží se být se všemi zadobře, každému vyhovět. Jenže i to je cesta do pekel. Pravdou je, že se prostě nemůžete zavděčit všem. A že někomu nejste sympatičtí? No a co? To je jen a jen jeho věc.

9. Rádi se oddávají pomluvám a „drbání“

Šířit negativní zprávy o ostatních, pomlouvat je, to je doménou řady lidí, kteří se neumějí radovat ze života. Mají totiž pocit, že pokud o někom vytvoří negativní obraz, budou oni vypadat mnohem lépe. Jenže takhle to nefunguje, což později poznají na vlastní kůži.

10. Často se dobrovolně izolují

Většina lidí má tendenci svěřit se se svým trápením těm nejbližším lidem ve svém životě. Ne tak od přírody nešťastní jedinci. Ti se naopak ode všech izolují, nenechají je k sobě proniknout. Jako by se rádi „porochnili“ ve svém neštěstí. Jenže to nepříjemné pocity jen prohloubí a také prodlouží jejich trvání.

11. Neumějí se odměnit

Skoro každý člověk si čas od času udělá radost. Třeba tím, že si dopřeje den jen pro sebe, koupí si něco pěkného, vyrazí na víkend někam mimo svou rutinu, zajdou do kina, zkrátka si umí užít. Vědí totiž, že rozmazlit někdy sebe je stejně důležité jako rozmazlovat své nejbližší. Ne tak nešťastní lidé. Ti sami sebe nepovažují za tak důležité, aby si něco dopřávali.

12. Jen tak někomu neodpustí

Na světě není člověk, na kterém by se někdy někdo nedopustil nějaké křivdy. A zatímco většina lidí po čase odpustí a zapomene, nešťastní lidé se ve své ukřivděnosti vyžívají, odmítají byť jen myšlenku, že by měli druhému odpustit, a jejich život je protknutý záští. Tím si ale štěstí nepřivolají....

13. Nedokáží se radovat z úspěchů druhých

Povýšení některého z kolegů, narození kamarádčina miminka, bratrancova svatba, promoce, zkrátka jakékoli úspěchy v životě druhých jsou pro nešťastného člověka jen příležitostí k závisti a sebelítosti. Jistě, navenek se tváří, jak se radují s ostatními, ale ve skrytu své duše se „užírají“, že oni takové štěstí nemají. Jenže to je často jen jejich chyba, ne jejich okolí.

14. Plánování jim nic neříká, neradi cokoli organizují

Lidé, kteří si umějí věci naplánovat, jsou mnohem lépe připravení na to, že něco nevyjde podle jejich představ (prostě s tím ve svých plánech tak nějak počítají). Ovšem neorganizovaní lidé, kteří nechávají všechno osudu, jsou často jeho nepřízní zaskočeni a nedokážou na novou situaci pružně reagovat. A tím se v problémech, bez jakéhokoli plánu, „utopí“.

15. Nejdůležitější osobou v jejich životě jsou oni sami

Je to tak. Ačkoli o sobě často nemají vysoké mínění, stejně v jejich životě neexistuje nikdo důležitější a často jsou v honbě za svými úspěchy bezohlední vůči svému okolí. A i proto nenacházejí pocit štěstí...







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat