Jak z něj vytáhnout intimní informace? Známe dokonalý trik!

23.03.2015 | Vztahy

Smích může být mocnějším katalyzátorem vztahů, než si dokážeme uvědomit. Zvláště v případě těch nově se formujících. Pokud totiž nové přátele či partnery dokážeme rozesmát, rozvážeme jim jazyk tak, že ani sami netuší, že povídají možná víc, než by měli. Podle londýnských psychologů je smích kouzlem, které dláždí cestu k tajemstvím každého z nás.

„Akt verbálního otevření se někomu je přitom klíčovým stavebním kamenem, který pomáhá formovat nové vztahy a zesilovat sociální pouta. Takové dobrovolné odhalení se a otevření druhým může být vysoce citlivé povahy, znamená sdílet s někým svá náboženská přesvědčení nebo osobní obavy či nepodstatné věci jako oblíbené jídlo,“ tvrdí autoři z University College London.

Autoři provedli experimentální výzkum se studenty z Oxfordské univerzity. Rozdělili je do čtyř skupin a promítali jim různé klipy. Skupina, v níž se lidé neznali ale která se spolu dobře zasmála, si pak dokázala povídat o mnohem intimnějších věcech a odhalit ze svého soukromí více než jiné skupiny, které se při sledování nesmály.

„To ale není způsobeno pozitivním zážitkem, ale spíš fyziologií související se smíchem. Smích totiž vyvolá vyloučení šťastného hormonu endorfinu do mozku. Tato studie podporuje některé teorie, že smích podněcuje lidi k intimnějšímu odhalení se před cizími,“ tvrdí jeden z autorů výzkumu profesor Alan Gray.

Zajímavé ale je, že lidé, kteří se smějí, si pak většinou neuvědomují, že o sobě vyjeví tak citlivé informace. Posluchači jsou si toho ale vědomi vždy.

„Smích by se měl stát velmi podstatným a vážným tématem pro ty, kdo se zajímají o rozvoj sociálních vztahů,“ míní Gray.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat