Smutná realita: Na profilové fotce vypadáme lépe než ve skutečnosti...

08.06.2015 | Vztahy

Posedlost vzhledem vytváří ve světě internetového seznamování schizofrenní situaci. Všichni vědí, že vypadat dobře na profilovém obrázku, je zásadní pro úspěch při seznamování. Jenže právě kvůli tomu se většina nezadaných snaží pozměnit realitu. Profilové obrázky si upravují a tvoří někoho, kým nejsou. Čtvrtina z uživatelů seznamek a sociálních sítí nevypadá ani zdaleka tak dobře jako na své profilové fotce.

A nejhorší je situace u mladších čtyřiadvaceti let. Čtvrtina lidí se vyfotí až stokrát, než snímek použije. Ten navíc podrobí úpravě filtry a dokonce pozměňuje zásadně své rysy pomocí Photoshopu.

Je v pořádku, že se snažíte zatáhnout břicho, když vás někdo fotí, nebo se natočíte tak, abyste vypadali co nejlépe. Ale problémy nastávají, když někdo nahrává na seznamku fotku, z níž zcela vymazal své nedostatky, nebo naopak zvětší své přednosti. Pokud lidé zjistí, že nevypadáte zdaleka tak, jak prezentujete na fotce, pak nebudou příliš věřit ani všemu ostatnímu, co uvádíte na profilu,“ uvedl Matt Verity ze společnosti TrueView, která provedla průzkum chování na seznamkách.

Upravovat fotku do určité míry – zvýšit jas, kontrast – a vybrat záběr, na kterém to člověku nejvíce sluší, je v pořádku. Ale měnit zásadní rysy a mazat nedostatky pomocí Photoshopu, či naopak zvětšovat své přednosti, se člověku nakonec stejně nevyplatí a šanci na seznámení mu nezvýší.

„Důvěra je důležitou součástí vztahu a zcela jistě hraje důležitou roli při vytváření nových sociálních pout při randění,“ dodala autorka výzkumu doktorka Rory McGloinová.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:57
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:33

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat