Jak funguje láska na první pohled?!

03.07.2015 | Vztahy

Lidé se do sebe zamilují na první pohled s větší pravděpodobností, když jsou oba velmi atraktivní a vzájemně se sobě líbí. Jenže takové náhlé citové vzplanutí většinou oslabí vnímání jiných vlastností, které jsou pro vztah podstatně důležitější – osobnostní charakteristiky. Lepší a pevnější vztahy vznikají většinou při delším poznávání se a oťukávání se, když se dvojice do sebe zamiluje až po čase.

Ne, že by žádná láska na první pohled nemohla skončit celoživotním vztahem, který skvěle klape. Může. Ale pravděpodobnost je hodně malá.

Vědci z Texasu zjistili, že když se dvojice do sebe zamiluje ihned, je to většinou právě jen kvůli fyzické přitažlivosti. Ale když se zamilovává postupně, jak se vzájemně poznává, je to kvůli psychickým vlastnostem, které jsou pro trvanlivost vztahu podstatnější. A čím déle se dvojice poznává a zamilovává, než spolu začne chodit, tím má vztah větší šanci vydržet dlouho a fungovat dobře.

„Lidé, kteří jsou fyzicky velmi atraktivní, jsou vnímáni ostatními jako žádaní, a tudíž mají sami větší šanci vyhrát v boji o velmi žádané partnery… Čím déle se dvojice poznává předtím, než spolu začne chodit, tím více je jasné, že jejich vzájemná láska nestojí na fyzické přitažlivosti,“ tvrdí autoři výzkumu, Lucy Huntová a Paul Eastwick z University of Texas v Austinu a Eli Finkelová z Northwestern University.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat