Přijďte si nakoupit a ZDARMA se poradit jak zhubnout!

10.12.2010 | Zábava

Nevíte, co budete dělat o víkendu? Máme pro vás tip. Přijďte do nákupního centra a nechte si změřit krevní tlak, puls a Body mass index.

Vánoce jsou obdobím, kdy snad každý zhřeší a dopřeje si nějaké ty nezdravé kalorické bomby. Jenže pak přijde to vystřízlivění. Ručička váhy se posune směrem doprava, ale co teď?

Co je BMI?

Zkratka BMI je z anglického Body mass index (index tělesné hmotnosti) a vyjadřuje hodnotu vypočtenou podle vzorce: váha v kilogramech dělená výškou v metrech na druhou. Výsledné číslo vám pak řekne, jak na tom jste. Nejen, jestli máte ideální váhu, podváhu či naopak nadváhu, ale i jaká zdravotní rizika to přináší.

Hodnota BMI Kategorie Zdravotní riziko
méne než 18 podváha vysoké
18,5 - 24,9 normální váha minimální
25,0 - 29,9 nadváha nízké až lehce vyšší
30,0 - 34,9 obezita 1. stupně zvýšené
35,0 - 39,9 obezita 2. stupně vysoké
40,0 a více obezita 3. stupně velmi vysoké

 
Nechte si změřit krevní tlak, puls a BMI. Přijďte ve dnech 10. - 12. prosince 2010 do nákupního centra Letňany. Ve stánku VZP vám ZDARMA změří, jak na tom jste.

Vyšetření a konzultace proběhnou za asistence zdravotních sester. Odborný personál vám vysvětlí, co naměřené hodnoty, znamenají a poskytne důležité rady o zdravém životním stylu.

Krevní tlak a puls

Při měření krevního tlaku získáte dvě hodnoty, jednu vyšší, to je tzv. systolický tlak a menší, která značí tlak diastolický. Pokud budou naměřené hodnoty systolického tlaku mezi 90 a 140 a diastolického od 50 do 90, můžete být v pohodě. Váš krevní tlak je v pořádku. Průměrný srdeční puls má hodnotu kolem 75 úderů za minutu u mužů a okolo 82 u žen

Vysoký krevní tlak však přináší různá zdravotní rizika. Proto je důležité jeho hodnotu pravidelně měřit a rozhodně změnit životný styl a návyky.
Více informací a rad vám poskytnou zdravotní sestřičky ve stánku VZP.

Více informací o akci Den v kontaktním centru VZP v OC Letňany najdete na www.densvzp.cz






Celkem 0 komentářů

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat