Matka na pokusy: O koloběhu nemocí a vší

22.10.2017 | Zábava

Není v životě mateřském respektive rodičovském temnější moment než dětské stonání. Asi každá máma by po bezesné horečnaté noci podepsala krví, nebo alespoň silným pressem, že by nemoc svého potomka ráda vzala na sebe. Dobrovolně si nechat propíchnout ušní bubínek? Klidně! Hlavně ať už malý marod netrpí!

Pokud však dáme stranou vážné dětské nemoci, o kterých se nežertuje, a podíváme se na to sobeckou optikou rodiče: dny plné dětské rýmy, kašle, vyrážek rozličných tvarů a barev velkým utrpením hlavně pro rodiče. A je to pořád dokola. Znáte to taky?

  1. V čekárně u dětského lékaře je to v chřipkové sezoně jako na rockovém koncertě: málokdy seženete místo k sezení, neslyšíte vlastního slova a nedá se zde dýchat. Jen do kelímků se zde nečepuje pivo, tak bacha – ta tekutina má totiž podobnou barvu!
  2. Pokud máte dvě a více dětí, nikdy se nestane, že onemocnějí naráz. Kdepak. Nemoc si předávají jako štafetu. Už jste se celá rodina s virózou či chřipkou vystřídali a máte pocit, že jste v pomyslném cíli a můžete slavit? Ledaže se velikým obloukem vyhnete školkám, hernám a podobným institucím, kde se to dětským smíchem a bacily jen hemží.
  3. Ještě vaše dítě letos nebylo nemocné? Zkuste si koupit dovolenou. Ať už bude jakékoli roční období, vsaďte se, že vaše dítě onemocní den před odjezdem.
  4. Nepadlo robátko před odletem k moři? Můžete si oddychnout. Tak na den. Patrně bude mít angínu z klimatizace v letadle.
  5. Říkáte, že vaše dítě přečkalo celou dovolenou ve zdraví? Gratuluji! Ale neříkejte to moc nahlas, neboť podle rodičovského zákona schválnosti se stane něco, čím se vaše radost neutralizuje. Patrně chytí hned první den ve školce vši.
  6. Zapomněla jsem říct, že ty vši chytnete i vy. A váš muž. A děti od sousedů. A bratranci a sestřenice. Teta i strýc. Babička. Jen děda nechytí veš. Děda má pleš.
  7. Patrně strávíte celý víkend odvšivováním. U vás doma to bude vypadat jako v pavilonu goril nížinných. Neklesejte na mysli. Odvšivování je poměrně roztomilý rodinný teambuilding. V neděli večer budou všechny hlavy včetně hlavy rodiny (ať už je to kdokoli) čisté. Takže druhý den hurááá do školky a školy.
  8. A víte, co se stane? Dítě chytne chřipku či virózu.   
  9. Takže následuje již zmíněný festival u pediatra, nájezd na lékárnu, nahlášení absence v práci a šup mezi čtyři stěny, kde strávíte poměrně trýznivý čas s dětmi, kterým rychle otrne, ale ještě nebudou moci ven. Poté, co přečtete skoro všechny knihy a vyčerpáte veškeré tvořivé nápady jak děti zabavit, budou tyto pravděpodobně posazeny před televizi. I to je brzo začne nudit. Potomci začnou zlobit a vám bude v důsledku toho cukat koutek a představa závislosti na alkoholu a uklidňujících lécích vám najednou vůbec nebude cizí.
  10. Nebojte. Vše se v dobré obrátí. Děti se brzo uzdraví a pošupajdí do institucí, kde… chytí vši.


Matka na pokusy

Napsáno pro blog Matka v síti

HanKa je reklamní textařka a máma dvou malých dcer.

Kdysi psala blog, nyní své postřehy ventiluje hlavně na svůj Facebook.

Nerada dělá z rodičovství vědu, ale co si budeme nalhávat – on to je svého druhu pokus.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat