Všechny barvy Santorini: Splňte si svůj cestovatelský sen!

31.01.2018 | Zábava

Sníte o dovolené na místě, které vás okouzlí svou kouzelnou atmosférou? Chcete si chvíli užívat na nádherných bílých pláže a chvíli se toulat uličkami starobylého městečka? Pak bude dovolená na Santorini to pravé! Santorini je jednoznačně nejkrásnějším ostrovem jižních Kyklad v Egejském moři. I přesto, že patří mezi nejvyhledávanější řecké destinace, zachoval si svou atmosféru plnou romantiky. Je to také díky tomu, že na ostrově nejsou žádné velké hotelové komplexy, ale najdete tam spíš útulné hotýlky a penziony s rodinnou atmosférou.

Modrobílé kouzlo

Velkým lákadlem jsou samozřejmě bílé domky s modrými střechami, které se staly symbolem tohoto ostrova. Modrobílá se objevuje nejen na domcích, ale také na kostelících či zvonicích, mezi nimiž se klikatí uličky plné strmých schodišť. Když vystoupáte dostatečně vysoko, nabídne se vám nádherný výhled na okolí celého ostrova a také na nezapomenutelné západy slunce.

TIP: Do konce ledna můžete využít slevu 30 % na dovolenou na Santorini!

Sopečný původ

Santorini vzniklo na místě původního ostrova Strongylé, který byl rozmetán mohutnou sopečnou erupcí před několika tisíci lety. Santorini je vlastně pozůstatkem kráteru sopky, která se zhroutila do moře. Tato erupce dala vzniknout bájné legendě o Atlantidě. Díky tomu je ostrov hornatý a téměř bez vegetace, což jen podtrhuje zdejší atmosféru.

Barevné pláže a tyrkysové moře

Na ostrově najdete spoustu krásných širokých pláží. Co ale najdete jen na několika místech na světě, jsou pláže černé nebo tmavošedé barvy, které na Santorini vznikly právě díky sopečnému původu ostrova. Nejznámější jsou pláže u letoviska Kamari s tmavými oblázky, Perissa s výrazně černými oblázky, Perivolos s barevnými kamínky a dále unikátní Rudá pláž a Bílá pláž.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat