Matka na pokusy: O náně blbé a nepoučitelné

04.03.2018 | Zábava

Má zrzavá hlava nezná větších muk, než přiznání, že si za něco můžu sama. Nutno podotknout, že tuto torturu se skřípěním zubů podstupuji velmi často.

Nechci zde dávat na odiv svou neskonalou sebereflexi. Naopak. Veřejně se hlásím se k tomu, že vládnu velikou invencí na poli házení vlastní blbosti na jiné subjekty. A to i v případech, že jsem tutéž chybu zopakovala již po několikáté. Stejně podlehnu touze, se z toho nějak vykroutit.

Kocovina? Za to můžou v té vinotéce – nemají mít tak rychlou obsluhu. Přežranost? Za to může Roman Vaněk – nemá vydávat kuchařky s tak sytými recepty. Neefektivní plnění úkolů? Za to může Mark Zuckerberg – neměl vymyslet Facebook.

No, ve finále bolestně uznám, že jsem prostě nána blbá nepoučitelná a vydávám se vstříc páchání dalších každodenních chyb. Hele, já třeba moc dobře vím, že když luxuji, tak je velice výhodné tu a tam přehodit zástrčku vysavače do nejbližší zásuvky a nikoliv táhnout šňůru bytem jak Ariadninu nit a divit se, že mám permanentně odrolenou omítku na rozích stěn, vykvedlané zásuvky a nervy nadranc, že nedosáhnu, kam potřebuji.

Takže jsem zase takto zkoušela vůli kabelu a luxovala dětský pokojík, zdroj energie kdesi v pr….v předsíni. Cítím prudké trhnutí. Za to může manžel – neměl kupovat vysavač s tak krátkou šňůrou! Hystericky vysávám tepich. Trhnutí. Za to může projektant toto domu – neměl tak debilně řešit členění interiéru! Ještě odstranit tu pavučinu u okna. Trhnutí. Za to můžou ti pavouci – neměli tu síť utkat tak vysoko. Trhnutí.

Fajn! Jsem nána blbá nepoučitelná a jdu si přehodit zástrčku. A co nevidím. V obývacím pokoji sedí má rozkošná dcerka, ďábelsky se směje a v pravidelných intervalech trhá šňůrou. Zalije mě pocit neskonalého štěstí. Nikoliv primárně z toho, že mám doma fantastickou veselou uličnici, ale hlavně, že v tom tentokrát nejedu já – nána blbá nepoučitelná.


Matka na pokusy

HanKa je reklamní textařka a máma dvou malých dcer.

Kdysi psala blog, nyní své postřehy ventiluje hlavně na svůj Facebook.

Nerada dělá z rodičovství vědu, ale







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat