Matka na pokusy: O krávě a ibalginu

21.01.2018 | Zábava

Celý rok 2018 se budou průběžně připomínat významné události „osmičkových let“ naší historie – 1918, 1948, 1968... I já mám ve své soukromé kronice zapsán zlatým písmem jeden rok končící číslem osm. V roce 2008 jsem začala chodit se svým mužem. Vzhledem k tomu, že jsme se zatím vzájemně nepozabíjeli, je to dozajista příležitost k oslavám nebo alespoň drobné retrospektivě.

Myslela jsem si, že důvod, proč si mě „On“ vybral na trhu nevěst, je ten, že se po mém boku – navzdory lehkému utrpení – nikdy nebude nudit. Doufám, že to stále platí, ale jeden můj starší facebookový status mi připomněl, že už ho ničím nepřekvapím. Tím spíše neudivím. Zná mě.

Těsně před porodem druhé dcerky jsem mu hystericky volala, že jsem užila Ibalgin místo Tardyferonu. Mají stejnou magentovou barvu. Tardyferon jsem užívala, neboť jsem měla v těhotenství málo železa. Ibalgin neberu z principu nikdy. No, tak proč si ho nelupnout ausgerechnet měsíc před porodem, kdy je striktně zakázán? Kráva! 

Oznamovala jsem manželovi tuto novinku do sluchátka – hlas vichřice podoba – a v pauzách mezi vyvoláváním zvracení jsem ho téměř obvinila, že tam ten ibáč na mě narafičil! (V jeho hlase nebyl ani záblesk údivu, překvapení ba dokonce pochyby, že bych byla takové věci schopná.)

Druhý den jsem ho chtěla překvapit, že místo něj rozmontuji kus nábytku, který jsme chtěli vyhodit, a on to kvůli jiným úkolům nezvládnul. Volala jsem mu s dotazem, jak se mění ty nástavečky na šroubováku, které se tu (dopsíprdele) už půl hodiny snažím vyrvat kleštěmi. Jo, na magnet jsou…Aha....Jojo, úplně lehce...Dobrý – už to jde... (V jeho hlase nebyl ani záblesk údivu, překvapení ba dokonce pochyby, že bych byla takové věci schopná.)

Tak moment! Zrada! Ta podělaná skříňka nebyla smontovaná ale lepená. Patřičně hystericky jsem mu to nahlásila do telefonu. „Tak to si, Haničko, vezmi kladivo a normálně to rozmlať.“ (V jeho hlase nebyl ani záblesk údivu, překvapení ba dokonce pochyby, že bych byla takové věci schopná).


Matka na pokusy

HanKa je reklamní textařka a máma dvou malých dcer.

Kdysi psala blog, nyní své postřehy ventiluje hlavně na svůj Facebook.

Nerada dělá z rodičovství vědu, ale co si budeme nalhávat – on to je svého druhu pokus.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:34
192 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:24

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat