Matka na pokusy: O slovech a penisu

17.12.2017 | Zábava

Jedna moje milá kamarádka je novinářka, která se zabývá primárně zpracováváním mateřských témat. Onehdá psala článek o pohlavním názvosloví. Ne, nevyměnila dudlíky, plenky a kojení za politickou agendu! V jejím připravovaném článku mělo jít o to, zda nazývat před dětmi pohlavní orgány jejich anatomickými názvy, nebo používat všelijaké více či méně infantilní přezdívky.

Na svůj Facebook napsala status, ve kterém sbírala různá familiární pojmenování pro penis a vaginu. Pod jejím příspěvkem se strhla vskutku plodná diskuse. Já jsem v té debatě byla lehce osočena, že mám evidentně nějaký problém, když nepoužívám slovo vulva a je docela možné, že moje dcery tím v budoucnu utrpí kulturní (nebo jaký) šok.

Sice jsem si pomyslela něco o pr...i (nebo o čem), ale abych byla z obliga, uvedla jsem před svou pětiletou dcerkou věci na pravou míru: holky mají vaginu a kluci penis.

Dcerka pokývala hlavou. Za chvíli jsem dala opáčko. Tak, co mají holky? Vajánu, pravilo dítě. Vajána je prosím vás titulní postava jedné z jejích oblíbených disneyovek. To je panečku kreativní pojmenování! Nicméně jsem poetický název v rámci korektnosti opravila.

O pár okamžiků později jsem položila otázku, cože mají mezi nohama kluci. Dcerka se zalovila ve své přemýšlivé hlavičce ono cizí slovo a suverénně vypálila: Bonus.  

Hmmm…co na to říct. Je to moje holka!


Matka na pokusy

HanKa je reklamní textařka a máma dvou malých dcer.

Kdysi psala blog, nyní své postřehy ventiluje hlavně na svůj Facebook.

Nerada dělá z rodičovství vědu, ale co si budeme nalhávat – on to je svého druhu pokus.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat