Matka na pokusy: O ničem

26.11.2017 | Zábava

Přemýšlela jsem, o čem bych tento týden napsala. A nic mě nenapadlo! Fakt! Člověk by řekl, že život se dvěma dětmi a depresí z blížících se narozenin bude dostačující inspirací pro výživný článek plný zmaru a kvílení. Prostě cizí neštěstí, které potěší. Ale já jsem úplně bez nápadu, bez inspirace, v hlavě mi poskakuje opička s činely po vzoru Homera Simpsona a lebkou duní jedno velké NIC.

Pak mi to ale došlo – vždyť to je právě to, po čem tak často touží tisíce a tisíce matek. Nic v mnoha podobách. Nula. Prázdno. Jen na maličký moment absolutní NIC.

  • Jít na toaletu, kde s vámi NIKDO nebude zvědavě kontrolovat činnosti, které byste tam ráda v intimitě, která k nim náleží, provozovala. Pokud jste se rychle stihla zamknout, pak byste možná uvítala, aby vám NIKDO nekladl skrze dveře sugestivní otázky (Maminko, proč kakání smrdí?) či se nedožadoval vaší přítomnosti zuřivým bušením pěstičkami do veřejí.
  • Probudit se a nemuset dělat NIC. Moment – vlastně kafe by bodlo! Chcete využít i tu kratičkou chvíli, kdy potomci spí a místo čištění zubů se plížíte do kuchyně, abyste si připravila kofeinový doping. Dáte vařit vodu. Připravíte šálek. Nasypete kávu do French pressu. Nevydáváte ŽÁDNÝ zvuk. Nechcete NIC jen hrnek té dobré brazilské (nebo jaké) kávy. Když v tom se NĚCO ozve z postýlky. Děláte, jakože NIC. Voda vře. Někdo řve. Necháte vše, jak leží a běžíte k dítěti. Z kafe a čištění chrupu zase nebude NIC.
  • Co s načatým dopolednem? NIKAM se vám nechce. Musíte. Na hřiště. Na plavání. Na tanečky. Zkrátka kamkoli, kde se děje NĚCO pro děti. Nestěžujete si – jen to není ZEN. Sledujete dovádějícího potomka v kuličkovém bazénku v herně. Snažíte se na vteřinu meditovat. Dosáhnut vyššího já (nebo čeho). A přesně v ten moment vaše batole dosáhne nejvyššího stupínku skluzavky a zavrávorá. Meditace je v pr…. prostě pryč. Ještěže se NIC nestalo.
  • Jdete kolem oblíbeného obchodu s oblečením. Tušíte, že na účtu ještě NĚCO máte a to NĚCO chcete proměnit v radost, která bude mít podobu nových šatů. Pro vás. Nikoliv pro děti. Jak to dopadne? Většinou NIC moc. Tedy pro vás. Okřídlená věta „Nemám NIC na sebe“ bude platit i nadále. Hlavně, že děti budou jako ze žurnálu, že?
  • Ačkoli nejste žádná domestikovaná služka, uvaříte NĚCO k večeři. Samozřejmě máte chuť nevařit NIC, avšak chcete svým potomkům dopřát dobrou domácí stravu. Nutričně vyváženou. Chutnou. Plnou zeleniny. Dětičky, s vděčností sobě vlastní, z předložené krmě dost často nesežerou NIC.
  • Muž se vrátí z práce a vy se ho se zájmem optáte, co bylo v práci a on odpoví, že vcelku NIC. Ano, jsou dny, kdy mu to NIC dost závidíte.


    Matka na pokusy

    HanKa je reklamní textařka a máma dvou malých dcer.

    Kdysi psala blog, nyní své postřehy ventiluje hlavně na svůj Facebook.

    Nerada dělá z rodičovství vědu, ale co si budeme nalhávat – on to je svého druhu pokus.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat