Matka na pokusy: O nedoslýchavosti

15.04.2018 | Zábava

Nerada to přiznávám, ale kromě toho, že jsem krátkozraká, tak jsem také nahluchlá. Lehce. Ale nutno dodat, že já se také dost sleduji a s chutí si dělám diagnózy.

To mi jednou takhle v neděli podvečer písklo v uchu a už jsem měla jasno: nastupující hluchota. Bože! Co budu dělat? Takový Bedřich Smetana sice ohluchnul a pak napsal Mou vlast, ale co budu dělat já?! Neměla bych se preventivně začít učit znakovou řeč? A už jsem žhavila dráty na otorinolaryngologii.

Ovšem tak dlouho chodí hypochondr na ORL, až se ucho… až mu něco najdou. Výsledek audiogramu hovoří jasnou (nikoliv znakovou) řečí: jedním uchem hůř slyším vysoké tóny. Hluboké jsou prý v pořádku. „Zkrátka lépe rozumíte mužům, než ženám,“ konstatoval lékař. Haha! Tak ten byl dobrej, pane doktore.

Když svou nedoslýchavost trošku zveličím, mám konečně alibi pro falešný zpěv, hlasitou mluvu a celkově rámusivé počínání, kterým dlouhodobě trpí mé okolí. Zejména můj dobrý muž si kolikrát sám přeje ohluchnout. Taktéž sousedé. Zeptejte se jich. Těch, co se zatím neodstěhovali.

Má to i legrační momenty. Jedním uchem (tím indisponovanýn) poslouchám zprávy. Běží sport. A já najednou zaslechnu: FETKA. Z touhy po senzaci, kterýže sportsmán si zase hraje na borca pod vlivem pilulí, nastavím druhý slech. Jo táák, on se pinká FED CUP! Onehdá mi manžel podává peníze, že mám koupit naftu. Prý jí v nádrži není dost. No, a já dám ruku do ohně za to, že říkal: kup si něco pro radost!


Matka na pokusy

HanKa je reklamní textařka a máma dvou malých dcer.

Kdysi psala blog, nyní své postřehy ventiluje hlavně na svůj Facebook.

Nerada dělá z rodičovství vědu, ale co si budeme nalhávat – on to je svého druhu pokus.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat