Matka na pokusy: O vypatlané bábě

10.12.2017 | Zábava

Chvílemi si přijdu maličko vypatlaná. Znáte to – nedostatek spánku, zato dostatek permanentní péče o děti, kojení, odpovídání na otázky a spoustu dalších činností, které lehce atakují intelekt. Spektrum projevů oné vypatlanosti je poměrně široké. Bohužel.

Příklad za všechny. Zapomínám texty písniček a básniček, které jsem bezpečně znala. Třeba nedávno jsem si nemohla vzpomenout na slova písně, ve které „bába jede s kolomazí“. Ještě že mám chytrý telefon neustále po ruce – až Putin, Čuk a Gek vypnou ten Google se po.... Chtěla jsem říct, budu v koncích. V rámci hledání mi vyskočila diskuse na nejmenovaném mateřském fóru:

Diskutérka 1: Tuhle jsem prckovi zpívala píseň „Stará bába jede“, a pak mi došlo, že vůbec nechápu, o čem ten text je.
Diskutérka 2: Ten text je o h..ně.
Diskutérka 1: Aha. Díky!

Diskuse, která pokračovala hermeneutickým rozborem díla Enentýky, dva špalíky, mi vrátila intelektuální sebevědomí. Jenže pak jsem si vzpomněla na pěvce Hůlku, který v talkshow Jana Krause prohlásil, že Miloš Zeman je nejchytřejší člověk, kterého zná. Na to mu moderátor opáčil, že váha tohoto prohlášení dost záleží na tom, mezi jakými lidmi se pohybuje.

Co na to moje mladší dcerka? Jak by ohodnotila inteligenci mámy, která místo písňových textů dělá jenom ééééééééééééééééééé. Kdyby již dovedla hovořit ve větách, jistě by řekla, že maminka je nejchytřejší člověk, se kterým se stýká. Do momentu, než vyzvedneme ze školky její starší sestru.


Matka na pokusy

HanKa je reklamní textařka a máma dvou malých dcer.

Kdysi psala blog, nyní své postřehy ventiluje hlavně na svůj Facebook.

Nerada dělá z rodičovství vědu, ale co si budeme nalhávat – on to je svého druhu pokus.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat