Matka na pokusy: O vtipných dětech a trapných matkách

28.10.2018 | Zábava

Ptala se moje starší dcerka, zvídavé to děvčátko, proč jí dávám rybí olej. Nebudu vám nalhávat, že by lžička s vazkou tekutinou – byť navoněná aromatem lesního ovoce – byla její oblíbenou pochutinou.

Po vzoru Libuše Šafránkové v roli maminky malého Edy ve flmu Obecná škola jsem začala laskavě a přesvědčivě vyjmenovávat zdravotní benefity přípravku: „Abys hezky rostla, abys měla zdravé srdce, no a taky to prospívá mozku, víš?

„Jak to prospívá mozku?“ vyptávala se. „Zkrátka, ti to pak dobře myslí,“ odpověděla jsem lapidárně a dodala: „Já ten olej beru taky.“ Dívenka se zamyslela: „A ono to funguje i na takové staré hlavičky?“ Něco mi říká, že jí asi budu muset jí snížit dávky!

Samozřejmě si dělám legraci – jsem moc ráda, že mám zvídavé a hlavně vtipné dítě. Pokud se u nás v rodině něco dětí, pak jsou to křečové žíly, ale hlavně výrazný smysl pro humor. Už i u batolecí dcerky pozoruji jisté pokusy o páchání legrace. Nicméně starší dcerka – byť má dost často výraz melancholické víly – začíná být skvělým parťákem pro vtipkování.

Bohužel pro mě má i svůj názor a vkus, což rozhodně není dáno užíváním rybího tuku. A to jsem jednou takhle u večeře vyprskla smíchy nad nějakým vlastním vtípkem. Dcerka na mne hleděla s kamennou tváří a přežvykovala sousto. Trochu mě zarazilo, že se taky nesměje. Radši jsem tedy použila dovysvětlení: „Já jsem si přece dělala legraci.“

Dítě s názorem na mě pohlédlo a utrousilo: „To nebyl vtip, to byla jen pěkná blbost.“

Kdepak, proč čekat do puberty, když za „trapnou matku“ můžu být už dnes.


Matka na pokusy

HanKa je reklamní textařka a máma dvou malých dcer.

Kdysi psala blog, nyní své postřehy ventiluje hlavně na svůj Facebook.

Nerada dělá z rodičovství vědu, ale co si budeme nalhávat – on to je svého druhu pokus.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat