Matka na pokusy: O velkých bratrech, fertilních slovech a našeptávači

06.05.2018 | Zábava

Žijeme v časech, kdy neexistuje Velký bratr. No, vážně. Těch velkých bratrů je totiž hned několik a my sami jim zcela dobrovolně poskytujeme svoje údaje, fotografie a detailní popisy svých zájmů a preferencí.

Občas si pak člověk vytřeští oči a říká si: „Jak je to možné? Chci dítěti koupit kufr na školku v přírodě a ať kliknu kamkoli, všude vidím reklamy na dětská zavazadla!“.

No světe div se, když už týden nevyhledávám nic jiného a tu a tam přidám do vyhledávání hesla jako „stesk po domově u dětí “ či „jak zvládnout odloučení od dítěte“. Takže mi Velký bratr kromě kufrů nabídne ještě antidepresiva.  

Ovšem nejen internetové vyhledávače o mně vědí víc, než vlastní matka. I našeptávač slov v mém messengeru mě neustále usvědčuje, že jsem samice ve fertilním věku spíš, než cokoli jiného. Chtěla jsem kupříkladu napsat "non plus ultra" a přepsalo se mi to na "non plus ultrazvuk".

Když chci v chatu někomu popsat svůj stav mysli poněkud nehezkými slovy "tyvole, já jsem mimo" je z toho "tyvole, já jsem miminko". To vypadá, že snad nepoužívám, neřku-li neznám jiná slova než ta mimibazarová. Co si o mně ten blbej messenger myslí?!? Prej miminko! Já třeba při všem tom přebalování a kojení mnohem víc používám jiná – mnohem intelektuálnější – slova na mim... třeba... já nevím... třeba mimeze!

Kecám. Prostě „ukaž mi naučená slova ve svém chatu a povím ti, co jsi za člověka“. Ani před svými komunikačními nástroji nemohu předstírat, že jsem něco jiného, než doopravdy jsem. Já se z toho pos…postinor!


Matka na pokusy

HanKa je reklamní textařka a máma dvou malých dcer.

Kdysi psala blog, nyní své postřehy ventiluje hlavně na svůj Facebook.

Nerada dělá z rodičovství vědu, ale co si budeme nalhávat – on to je svého druhu pokus.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vanilkové vafle

(40 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat