Základní pravidla, která byste měli dodržovat nejen na vánočním večírku

12.12.2019 | Zábava

Období vánočních večírků je v plném proudu a podobná akce mine jen málokoho z nás. Mnoho takových však končí „tykačkou“ se šéfem nebo dostaveníčkem s kolegou, což by z pracovního hlediska mělo být za každých okolností tabu. Čím se tedy řídit, jdete-li na vánoční party?

Pijte s mírou

Na vánočních večírcích bývá často jídlo i pití na účet zaměstnavatele. To je také často příčinou, proč se zaměstnanci přejedí ke žlučníkovému záchvatu a opijí do němoty. Tak na tohle pozor! Ačkoli jde o akci, která je vesměs neformální, jistě nechcete, aby se o vás půl roku vyprávělo, jak jste se váleli pod stolem a vykřikovali, že milujete vaši vrátnou.

Pozor na upřímnost

V podnapilém stavu mají lidé často potřebu uvádět věci na pravou míru. Jenže říct šéfovi, že byste ho měli radši, kdyby nebyl takový lakomec, nebo vaší kolegyni, že by měla uvažovat nad pravidelnými návštěvami posilovny, rozhodně nevěstí nic dobrého. Upřímnost tohoto typu nikdo neocení. A vám to dojde až ráno.

Nesahat!

Tak tohle je snad každému jasné, ale raději to připomeneme, nesahejte na své kolegy, kolegyně, a už vůbec ne na své nadřízené. Veškerý fyzický kontakt by měl končit u podání ruky nebo přátelského objetí na přivítanou. Na štípání do pozadí nebo osahávání kolegyň při společném fotografování si nechte zajít chuť.

Nesvěřujte se

Jestli je něco, co všichni nesnášejí, je to emocionální průtrž. Máte-li nějaké potíže, svěřte se příteli nebo psychologovi. Nevytahujte na vánočním večírku své splíny a nezatěžujte tím hlavy těm, kteří se přišli bavit. Oni si s vámi nejspíš budou povídat, budou vám i naslouchat, ale rozhodně je to nebude bavit.

Nepomlouvejte

Tohle je také jedna z velmi častých příčin, proč se z ničeho nic stanete černou ovcí společnosti. Nevěřte tomu, že se vámi vyřčené pomluvy nedostanou k uším toho, o kom byly rozšířeny. A doplatíte na to jen vy.

Zapomeňte na práci

Jestli je něco, co čím spolehlivě otrávíte všechny zúčastněné, je to rozhodně rozhovor o práci. Zapomeňte na chvíli na povinnosti, které vás čekají, na zákazníky, kteří vás štvou, a už vůbec se nepokoušejte řešit se šéfem výši vašeho platu. Nechte si to na jindy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:06
12 Příspěvků
Poslední příspěvek 22:35
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat