Tip na víkend: Objevte svět Leonarda Da Vinciho

21.05.2010 | Zábava

Vodní a větrný mlýn, obrněný tank, vrtulník, pracovní nástroje a další předměty vyrobené v životní velikosti přesně podle skic vynálezce Leonarda da Vinciho najdete na interaktivní výstavě, která právě nyní probíhá v prostorách centra Arkády Pankrác.

V souvislosti se jménem Leonardo da Vinci se většině z vás na prvním místě vybaví jeho geniální a celosvětově známé obrazy jako například Dáma s hranostajem či slavná Mona Lisa. Je ale známo, že Leonardo vynikal i jako průkopnický vynálezce. Arkády Pankrác se rozhodly Leonarda da Vinci svým návštěvníkům představit právě v roli geniálního vynálezce prostřednictvím unikátní výstavy. K vidění bude 9 nejvýznamnějších vynálezů, které byly vyrobeny přesně podle detailních skic, a jejich zhotovení trvalo několik let. Exponáty budou rozmístěny ve všech patrech centra a o jejich funkci se návštěvníci dočtou na informačních tabulích umístěných u každého vynálezu. A jaké vynálezy budou po dobu výstavy k vidění? Na naše návštěvníky čeká vodní a větrný mlýn, obrněný tank, vrtulník, pracovní nástroje a další předměty týkající se života a díla Leonarda da Vinci.

TIP: Hrajte Bety.cz právě nyní o knihy s 3D vynálezy Leonarda da Vinciho

Většina Da Vinciho vynálezu funguje na základních mechanicko-fyzikálních zákonech. Největším lákadlem výstavy je fakt, že je koncipována tak, aby si i návštěvníci, především děti, mohli vyzkoušet, na jakém principu exponáty fungují. Spousta vymožeností dnešní doby se zakládá na Leonardových nápadech a konceptech z přelomu 15. a 16. století.

Nejvhodnější je výstavu navštívit o víkendu. Každou sobotu a neděli od 14.00, 15.00 a 16.00 budou výstavou provázet zkušení průvodci, kteří ochotně vysvětlí princip fungování vystavených exponátů a další zajímavosti týkající se života a díla renesančního umělce. V průběhu výstavy se návštěvníci mohou zúčastnit i zajímavé tipovací soutěže o tématický víkendový pobyt v Paříži a hodnotné dárkové balíčky. Více informací na www.arkady-pankrac.cz/soutez.

Možná budete překvapeni, s kolika jeho vynálezy se každodenně setkáváte. Ponořte se do fascinujícího světa vynálezů neobyčejně talentovaného člověka, který zasahuje daleko do minulosti, a přesto hladce přechází do současnosti.

Výstava Objevte svět Leonarda da Vinciho potrvá v Arkádách Pankrácdo 31.května 2010. Prohlídky s průvodcem se konají každou sobotu a neděli od 14.00, 15.00 a 16.00.

TIP Bety: Expozice je ideální příležitostí, jak můžete své ratolesti s tvorbou tohoto renesančního génia zábavně na "vlastní oči a kůži" seznámit, protože většinu exponátů si můžou samy osahat a vyzkoušet.
 






Celkem 0 komentářů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
5 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat