Dopřejte si jarní cestování

26.02.2023 | Zábava

Plánujete letos jaře cestovat? Nebo jen hledáte skvělou destinaci pro jarní prázdniny? Pojďte se s námi podívat na výběr lokalit, které by vám letos na jaře mohly učarovat.

Tak schválně, co říkáte na Londýn, Jezero Como (Itálie), Amsterdam (Nizozemsko), Kanárské ostrovy (Španělsko), Paříž (Francie), Montreal (Kanada), Miami (Florida), Oaxaca (Mexiko), Punta Cana, (Dominikánská republika) nebo Kyoto (Japonsko)?  Na některé z vyjmenovaných se spolu podíváme trochu podrobněji včetně konkrétních tipů na místa, která rozhodně stojí za to navštívit.

Londýn

Procházky přírodou i městem jsou hlavní aktivitou jarních prázdnin v Londýně. Okouzlující město hýří barvami, parky se zelenají a zahrady kvetou. Počasí je příjemné, můžete relaxovat v parku, posedět ve venkovní kavárně nebo v teplém počasí pohodlně navštívit historické památky.

Londýn je jednou z nejlepších destinací pro jarní prázdniny, má totiž pro každého trochu od všeho. Nabízí hřiště, zábavní parky a zoologické zahrady pro děti, stejně jako hospody a muzea pro dospělé.

Odpočiňte si v parku, dejte si klasickou anglickou snídani, prohlédněte si památky, vydejte se na jednodenní výlet do okolních měst nebo na turistická místa, navštivte divadlo, muzea, zajděte si do kaváren a prohlédněte si historická místa…

Nejlepší místa k návštěvě v Londýně: Tower of London, Kew Gardens, hrad Windsor, Whitehall Garden, Hyde Park a London Eye

Jezero Como, Itálie

Nic nevypadá tak romanticky jako jezero Como na jaře. Pastelové budovy a šumivé jezero, barevné vistárie. V tomto ročním období zde převládá teplé a pěkné počasí. Pro turisty jsou k dispozici různé typy dopravy (autobusy a trajekty). Po zimní přestávce jsou otevřeny restaurace, hotely a turistická centra.

Vydejte se na výlet lodí, ochutnejte italská jídla, projděte se podél jezerních promenád, navštivte zahrady, zajděte si na túru, ubytujte se v hotelech u jezera.

Nejlepší místa k návštěvě v jezeře Como: Villa de Balbaniello, Bellagio, Forte de Fuentes, I Giardini di Villa Melzi, katedrála Nanebevzetí Panny Marie apod.

Amsterdam, Nizozemsko

Tulipány, spousta krásných barev, festivaly a oslavy. V Amsterdamu to na jaře opravdu žije! Jednou z nejlepších věcí, které můžete v Amsterdamu na jaře dělat, je udělat si výlet lodí po trase vodních kanálů. Krásné perníkové chaloupky, rozkvetlé květiny a příjemné počasí vám utkví v paměti jako příjemné vzpomínky.

Projížďka lodí, jízda na kole, procházky po městě, návštěvy parků, hudebních festivalů, ochutnávky holandských jídel a nedělní trhy…

Nejlepší místa k návštěvě v Amsterdamu: Vondelpark, dům Anny Frankové, Muzeum Vincenta Van Gogha, Heineken Experience a Keukenhof Tulip Garden.

Montreal, Kanada

V Montrealu se na jaře koná spousta zajímavých akcí a festivalů. Kromě tradičních trhů se můžete těšit také na spoustu uměleckých výstav a představení, ochutnat sezónní jídla, dát si drink v baru, zajít si na hudební festivaly.

Nejlepší místa k návštěvě v Montrealu: Parc du Mont-Royal, trh Jean-Tanol, botanické zahrady, bazilika Notre-Dame v Montrealu, Muzeum výtvarného umění a Rue-St.Catherine

Oaxaca, Mexiko

Jaro je synonymem pro barvy. A co je barevnější než Oaxaca? Toto působivé mexické město je domovem živé kultury, lahodné kuchyně a přátelských lidí. Je to skvělé místo pro jarní prázdniny po dlouhých zimních dnech. Usměvavé tváře, ostré jalapenos a panák mezcalu vás letos na jaře uvedou do té správné nálady!

Prozkoumejte tradiční trhy, vyzkoušejte autentický mezcal, pochutnejte si na mexickém jídle, vydejte se na túru, prohlédněte si starobylé ruiny a vydejte se na pěší výlety.

Nejlepší místa k návštěvě v Oaxace: Zocalo, Templo de Santo Domingo, Hierve del Agua, Benito Juarez Market a Monte Alban

Punta Cana, Dominikánská republika

Navštívit tropický ostrov na jaře? Proč ne? Dominikánská republika vás spolehlivě zláká svou výjimečnou krajinou.

V Punta Cana můžete obdivovat rozprostírající se bujné lesy, velkolepé pláže a ohromující scenerie. Překrásnou krajinu doplňují špičková plážová letoviska a kluby. Odpočiňte si na pláži, dopřejte si výletní plavby, pozorujte velryby, šnorchlujte a potápějte se…

Nejlepší místa k návštěvě v Punta Cana: pláž Juanillo, rezervace Indigenous Eyes, pláž Bavaro, Scape Park a Hoyo Azul.

Zdroje: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Lasagne

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat