Tip na výstavu: Inovace ve světě žen

23.07.2010 | Zábava

Neobvyklou výstavu naleznete v těchto dnech na pražském Andělu. Obří pračka, několikametrová rtěnka nebo největší vysavač, jaký kdy uvidíte – to je jen několik milníků v životě žen, které vám představí netradiční výstava na pražském Andělu. Expozice s názvem Inovace ve světě žen byla slavnostně zahájena v polovině června.

Tato nekonvenční výstava vyzdvihuje předměty, přístroje a objevy, které v průběhu 20. století představovaly velké inovace, aby se následně staly samozřejmou součástí života žen. Exponáty je možné obdivovat zdarma a v kteroukoli denní či noční hodinu až do 15. srpna 2010. Nápad byl inspirován nejžhavější inovací značky Ariel – Ariel gelovými kapslemi.

„Dnes je těžké uvěřit, že třeba pračka, kalhotový kostým nebo rtěnka kdysi pro ženy znamenaly revoluci a přispěly k tomu, že počátkem 21. století zde byla žena nezávislejší, sebevědomější, svobodnější a ženštější, než kdykoliv předtím,“ uvedla herečka Markéta Hrubešová, která výstavu otevřela. „Ještě naše babičky si řadu těchto výhod musely odpustit a znamenaly pro ně velké překvapení. Pro nás je dnes jejich využívání samozřejmostí“, dodala.

Tyto vskutku obrovské inovace stojí za vidění nejen kvůli gigantickým rozměrům, ale i díky neuvěřitelnému příběhu, který je s nimi spojený. Kdo by si pomyslel, že pračka byla svého času inzerována jako stroj vhodný i pro plnění klobás či mletí masa? Dalším vystaveným předmětem je vysavač, jenž se objevil na přelomu století a přemísťovalo jej koňské spřežení. Expozice také nemohla pominout dvě z hlavních ženských zbraní: rtěnku a řasenku, stejně jako podprsenku, jejíž začátky sahají k excentrické dámě sešívající k sobě kapesníky.

Jakmile se na pultech newyorského obchodu Macy’s objevily nylonové punčochy, zachvátila dav nákupní horečka. Výsledek – 50 tisíc párů prodaných během pouhých šesti hodin. Nezapomnělo se ani na vysoušeč vlasů a napařovací žehličku, vynálezy z 30. let minulého století, jejichž jednoduchost a komfort oceňujeme dnes, stejně jako před osmdesáti lety. Obrovská podprsenka a grandiózní kalhotový kostým odráží svými rozměry význam, jaký pro ženy tyto inovace znamenaly.

Výstavu Inovace ve světě žen, kterou přináší značka Ariel, lze zhlédnout zdarma a v kteroukoli denní či noční hodinu v období od 15. července do 15. srpna 2010 na Piazzettě Anděl, Stroupežnického 21–25, Praha 5.

Expozici inspirovala letošní inovace značky Ariel – Ariel gelové kapsle, které lze vnímat jako dosud poslední v řadě velkých objevů pro ženy. Ariel gelová kapsle představuje malé, vodou rozpustné pouzdro s přesnou dávkou pracího prostředku.

Ariel gelová kapsle zajišťuje vynikající výsledky, neboť obsahuje gel, který je dvakrát koncentrovanější při odstraňování skvrn než ostatní tekuté prací prostředky Ariel. Díky kompaktní velikosti jsou kapsle lehké a nenáročné na prostor.
 






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek 19:19
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:37
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat