Mléko uspává, ale jen to nadojené v noci

Pro snadné usnutí a klidný spánek se doporučuje před usnutím vypít sklenici teplého mléka. Rada ale zřejmě pochází z dob, kdy si lidé mohli onen krajáč nadojit sami přímo večer před usnutím. Vyplývá to z výzkumu jihokorejských vědců, podle nichž totiž uspávací účinky má pouze mléko nadojené večer.

Tehdy do něj totiž krávy produkují velké množství tryptofanu a melatoninu. Tato aminokyselina a hormon přitom proces usínání a úlevu úzkostí výrazně podporují.

„Zvážíme-li fakt, že v nočním mléku je tolik tryptofanu a melatoninu, je možné, že sedativní účinek nočního mléka může být přičten těmto látkám,“ tvrdí autoři z Univerzity Sahmyook.

Někteří odborníci totiž zpochybňují sedativní účinky mléka vyvolané jeho složením a tvrdí, že větší roli hraje psychika.

Mléko je krom tryptofanu a melatoninu také zdrojem vápníku. Tento prvek přitom rovněž pomáhá nervovému systému uklidnit se rychleji.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat