Čokoládový koláč bez vajec, másla a mléka: Tohle musíte zkusit!

Lidé na sociálních sítích šílejí z receptu internetového magazínu Tip Hero. Ten představuje recept na čokoládový dort, aniž použije vajíčka, máslo či mléko. Dezert se prý hodí na chvíle, kdy doma dojdou některé základní suroviny, člověk má nečekanou návštěvu a obchod je příliš daleko. Výrobek z vody, oleje, kakaa a jedlé sody vypadá víc než slušně. Kdo recept vyzkoušel, tvrdí, že dobře také chutná.

Tip Hero tvrdí, že na přípravu Chocolate Crazy Cake je ideální menší hrnec, do něhož přijde hrnek mouky, tři polévkové lžíce kakaa, jedna čajová lžička jedlé sody a jeden hrnek cukru krystal. Do směsi se přidá půl lžičky soli a ingredience se promísí. Pak se v sypké směsi udělají tři důlky. Do jednoho přijde čajová lžička vanilkového extraktu, do dalšího čajová lžička bílého vinného octa a do třetí pět polévkových lžic rostlinného oleje. Pak se ještě přilije hrnek vody, směs důkladně promíchá, nalije do vymazané či papírem vyložené formy na dort a peče pětatřicet minut na 175 stupňů Celsia.

Po upečení a vyklopení z formy povrch dortu pomažeme čímkoli. Ideální je čokoládová poleva, ale hodí se také ledová poleva z vody a moučkového cukru či ovocný džem. Dort lze ozdobit krom toho čerstvým či kompotovaným ovocem.

Nejlepší kombinací jsou podle autorů čokoládová poleva a čerstvé maliny.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat