Neskutečná proměna baculky: Zhubla 35 kg za rok. Inspiruje i vás?

Osmadvacetiletá Martinka Timková má za sebou neuvěřitelný příběh – bez diet se jí podařilo za necelý rok shodit 35 kilogramů. Jak to dokázala?

Podle svých slov byla Martinka vždycky vytáhlé, hubené dítě, co pořád „lítalo“ někde venku. Jenže pak přišlo stěhování a s ním i konec zábavy venku. Martinka začala vysedávat doma a také přibírat na váze.


„Nikomu se nebudu líbit“

Na střední škole pak kilogramy navíc postupně přibývaly – ale mladá studentka si z nich prý moc nedělala, prostě byla sama se sebou spokojená, i když už někdy tou dobou občas zaslechla nějakou posměšnou poznámku týkající se její nadváhy.

Jenže s postupujícím dospíváním se Martinka začala uzavírat čím dál víc do sebe. Měla pocit, že se nemůže líbit žádnému muži, nebavilo ji ani nakupování – stejně na prý ve své velikosti nesehnala nic, co by se jí líbilo. Přestávala chodit do společnosti, byla přesvědčená, že nikam nezapadá, že jsou všechny dívky a ženy kolem ní hubené a krásné, zatímco ona se za svou postavu styděla.

Zásadní zlom

Po škole začala pracovat jako referentka mládeže u dobrovolných hasičů – na starost měla trénink dětí, připravovala pro ně nejrůznější aktivity. Tehdy poprvé jí podle vlastních slov začala obézní postava doslova překážet. Ostatně ručička na její osobní váze ukazovala 115 kilogramů.

A tak se Martinka rozhodla. Namísto fňukání, že to nezvládne a nemá na to, se rozhodla s nadváhou jednou provždy zatočit. Řekla si, že chce, aby se za ní lidé na ulici otáčeli ne proto, že je obézní, ale proto, jak je hezká a jak hezky je oblečená. A vyrazila do boje!

Jak na to?

Od začátku věděla, že nepůjde cestou diet. Bylo jí jasné, že ty by stejně nefungovaly na dlouho. A tak se rozhodla vsadit na zdravou stravu a více pohybu. Přestala pít slazené nápoje, mlsat sladkosti a jíst smažené pokrmy či bílé pečivo.

Místo toho postavila svůj jídelníček na zelenině, ovoci, grahamovém či celozrnném pečivu a kvalitním libovém mase nebo rybách. Kromě toho poctivě dodržovala pitný režim, denně vypila 2 až 3 litry vody.

Změna navenek i uvnitř

A brzy se dostavily první výsledky. To Martinku tak „nakoplo“, že se rozhodla ve svém úsilí nepolevit. Začala se ještě více věnovat práci na zahradě, cvičila každý den podle nejrůznějších videí, co našla na internetu, víc a víc se zapojovala do nejrůznějších pohybových aktivit, které v rámci své práce připravovala pro děti.

Za necelý rok se jí povedlo shodit neskutečných 35 kilogramů – při výšce 180 centimetrů teď Martinka váží ideálních 80 kilo. A s novou postavou přišla i další významná změna.

Mladá žena opět našla své ztracené sebevědomí, už je zase ráda středem společnosti, užívá si krásné a dokonale padnoucí oblečení a málokdy jí zmizí úsměv ze rtů.

Tak co, inspiroval vás Martinčin příběh?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat