Co vám způsobí časté nošení vysokých podpatků?

Konzumace potravin s protizánětlivými látkami snižuje riziko rakoviny. Není žádným tajemstvím, že právě zvýšený počet zánětů – z nejrůznějších příčin – zvyšuje riziko nádorového onemocnění. Vědci z jižní Kalifornie tvrdí, že jedním ze zdrojů takových karcinogenních zánětů je také časté nošení vysokých podpatků.

Právě nepřirozená poloha chodidla a napětí v noze vyvolávají záněty. Látky produkované zaníceným místem kolují tělem a při dlouhodobém působení můžou vyvolat i rakovinu.

„Zatímco nošení vysokých podpatků nejdříve posiluje svaly kolem kotníku, z dlouhodobého hlediska tyto svaly oslabuje a vede ke zraněním,“ tvrdí fyziologové z University of North Carolina.

Ale onkolog profesor David Agus z University of Southern California tvrdí, že nošení podpatků nezpůsobuje jen zranění nohou a kloubů dolních končetin. Podle něj vyvolává také rakovinu.

„Určité druhy zánětů souvisejí s nejobtížnějšími degenerativními chorobami, včetně onemocnění srdce, Alzheimerovou chorobou, autoimunní poruchou, diabetem a můžou dramaticky zvýšit také riziko rakoviny,“ tvrdí profesor Agus.

Nevadí přitom občasné obutí podpatků. Akutní zánět tělo zvládá bez následků. Horší je ale chronické působení zánětlivých látek, což nastává ve chvíli, kdy žena nosí podpatky dlouhodobě každý den.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat