Jste hezká? Najděte si raději ošklivou kamarádku

Lidé mající méně atraktivní kamarády vypadají přitažlivěji, pokud jsou sami průměrně atraktivní, tvrdí vědci z Londýnské univerzity. Pokud chce člověk udělat dojem svou vnější schránkou, pak by si neměl zvát přitažlivé kamarády. V jejich skupině tak nevynikne jako v jiné, kterou tvoří jedinci vizuálně méně atraktivní.

Vědci z Royal Holloway při Londýnské univerzitě provedli experimentální výzkum. Skupina osob hodnotila atraktivitu osob na obrázcích. Na některých byli fyzicky velmi přitažliví jedinci obklopeni stejně atraktivními jedinci, na jiných průměrně či podprůměrně přitažliví.

Stejná osoba na snímku s neatraktivními tvářemi dostala vyšší hodnocení z hlediska fyzické přitažlivosti než na snímku s atraktivními kamarády.

„Žijeme ve společnosti posedlé krásou a přitažlivostí, ale jak měříme a chápeme tyto koncepty, je stále nejasné. Dosud se myslelo, že míra přitažlivosti u člověka je obecně poměrně konstantní. Nicméně tato práce dokazuje, že společnost, kterou si kolem sebe udržujeme, má výrazný vliv na to, jak nás vnímá okolí. Ať už je to správně nebo špatně, to, jak lidé vypadají, má výrazný vliv na to, jak je jiní lidé vnímají,“ tvrdí profesor Nicholas Furl, autor studie.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat