Předsevzetí, díky kterým budete letos šťastnější

Také přemýšlíte nad tím, jaká si dáte do nového roku předsevzetí? Co třeba ta, která váš život učiní v novém roce šťastnějším? Poradíme vám, na jaká se zaměřit.

"Příští rok budu šťastnější!“ Tak tohle předsevzetí je sice poměrně časté, ale příliš obecné. Co byste měli udělat pro to, aby byl váš život v nadcházejícím roce skutečně o něco veselejší? Dát si konkrétní předsevzetí z následujícího seznamu!

„Budu mít krásná rána.“

Co udává tón celého dne? Ano, naše rána. A tak z nich od příštího roku udělejte nejpříjemnější část dne. Že se to snáze řekne, než udělá? Vždyť stačí úplné maličkosti. Vstaňte o chvíli dřív a vychutnejte si v klidu šálek kávy nebo čaje, oblečení si připravte den předem, abyste nemuseli pobíhat ve shonu od skříně ke skříni, ke snídani si ukuchtěte něco dobrého a zdravého…

„Budu jíst čerstvé a zdravé pokrmy.“

Vědecké studie potvrzují, že na to, jak se cítíme, má značný vliv i to, co jíme. Nejrůznější polotovary, smažené pokrmy, uzeniny, sladkosti či tučné potraviny mohou být spouštěči špatné nálady, nepříjemných pocitů, deprese. A tak je vyměňte za potraviny čerstvé a zdravé. Nejenže se budete lépe cítit na těle, ale především na duchu!

„Nebudu na sebe tak přísný/přísná.“

Spousta z nás má na sebe až nerealistické požadavky – ostatně některá novoroční předsevzetí to dokazují. Jenže když od sebe očekáváme příliš, může se stát, že se sebou nebudeme spokojení prakticky nikdy. A tak je lepší dávat si splnitelné cíle a mít radost, že se nám jich podařilo dosáhnout. Mimochodem, tyto dílčí cíle nepodceňujte, jsou totiž cestou k těm hlavním, o které usilujeme.

„Vyčlením si čas na věci, co mě baví.“

Kolikrát jste si letos splnili nějaké to přání, kolikrát jste měli chvilku jen pro sebe, kterou jste věnovali jen a jen svým zálibám? Vidíte, stačí vám k počítání prsty jedné ruky… Tak to v roce následujícím změňte. Protože když si občas vyhradíte čas na své koníčky, bude se vám žít mnohem veseleji!

„Vyrazím na dovolenou!“

Kvůli té spoustě práce dostala letos vaše dovolená (opět) podobu prodlouženého víkendu doma nebo na chatě? Tak si slibte, že v roce 2017 si opravdu odpočinete. Na skutečné dovolené. I kdybyste měli být 10 dní na chalupě, i to se počítá. Hlavně pryč od všech pracovních starostí.

„Budu si psát deník.“

Nebo si jen zapisujte, co se vám ten který den povedlo. Nemusíte sepisovat romány, prostě si každý den najděte dvě nebo tři věci, co vás potěšily, a svěřte je papíru. Psychologové se dušují, že vám bude skvěle.

„Začnu s pohybem.“

Pohyb je pro dobrou náladu úplně ideální. Vyplavují se při něm totiž do těla ty správné hormony, které nám vykouzlí úsměv na rtech. Ale pozor, nesmíte se nutit do sportu, který vás nebaví! To by bylo dost kontraproduktivní. Namísto toho si najděte pohyb, který vám přinese radost. Že vás baví poskakování na hudbu v obýváku? Výborně, i to se počítá!

„Začnu si hlídat výdaje.“

Starosti kvůli financím trápí spoustu z nás. Přitom ne že bychom na tom byli vysloveně špatně, jen prostě neumíme s penězi dobře hospodařit. Přitom právě finance jsou nejčastějšími důvody hádek mezi partnery, ničí vztahy a dokáží nadělat spoustu neplechy v našem duševním životě. Zkuste se proto na své výdaje a příjmy lépe zaměřit. Zkuste si vypracovat rozpočet a dodržovat jej. Nebudete se muset trápit a bude se vám lépe dýchat.

„Budu otevřenější ke svým blízkým.“

Ukázat svým nejbližším své city není slabostí, naopak! Tahle jednoduchá věc dokáže zázraky. Nejen pro ně, ale i pro vás. A tak se nebojte napříště dokazovat rodině a přátelům, jak moc pro vás znamenají. Odměnou vám bude nejen jejich láska, ale i úsměv na rtech.

Malá rada na závěr

Zapomeňte při předsevzetích na nejrůznější zákazy – do nich se nikomu nikdy nechce, a tak je jejich nesplnění jen příčinou frustrace. Namísto „nebudu jíst čokoládu“ si dejte předsevzetí „budu jíst každý den tři porce zeleniny“. Takové odhodlání se vám bude plnit mnohem snáz!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat