Jezte mrkev, pánové. Budete atraktivnější

Konzumace ovoce a zeleniny bohaté na betakaroteny může pomoci mnoha mužům být přitažlivější pro sexuální protějšky. Vědci z Austrálie prokázali, že jedinci konzumující karoteny, u nichž je díky tomu pleť snědší a mají zdravou načervenalou barvu, jsou mnohem přitažlivější. Jenže oranžový esprit nemusí nutně znamenat, že dotyčný je skutečně zdravější.

Podle evolučních biologů je zdravá barva, snědší odstín a oranžový tón pleti, vnímána jako atraktivnější, protože v minulosti naznačovala, že tento jedinec konzumuje více ovoce a zeleniny, a bude tedy zdravější, bude mít lepší kondici pro zplození a výchovu potomků.

„Karotenoidy jsou dobře známy jako látky, které ovlivňují atraktivitu vizáže u mnoha druhů živočichů. Naše studie je jednou z prvních, která dokazuje vztah mezi konzumaci karotenů a atraktivitou mužů. Také to dokazuje, že to, co jíme, ovlivňuje to, jak vypadáme,“ tvrdí doktor Yong Zhi Foo z University of Western Australia.

Jenže konzumace karotenů nesouvisí nutně s lepším zdravím. Tedy pokud člověk do sebe cpe jen toto barvivo a jinak žije nezdravě. Karotenoidy samy o sobě zdraví nezlepší.

„Léčba betakarotenem nijak neovlivnila zdravotní funkce u sledovaných jedinců,“ dodávají autoři.

Zdravý dezert

Přemýšlíte, jak do svého milého "nacpat" více zeleniny obsahující betakaroten, tedy například mrkve? Co třeba připravit mu tento úžasný a hlavně zdravý recept! Úžasně si pochutná a ještě svému tělu dodá ony tolik potřebné karotenoidy.

Mrkvová roláda

Suroviny:

  • 4 vejce
  • 100 g moučkového cukru
  • 80 g hladké mouky
  • 1 lžička skořice
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 velká mrkev - nastrouhaná
  • 2 lžičky medu
  • 1/2 lžičky jedlé sody

Na náplň:

  • 2 menší nastrouhané mrkve
  • 1 lžíce másla - přepuštěného
  • 100 g pískového cukru
  • 1 špetka kardamomu - mletého
  • 100 g řeckého jogurtu

Postup: Předehřejte troubu na 180 °C. Žloutky vyšlehejte s moučkovým cukrem na hustý, světlý krém, postupně do krému zašlehejte med. V jiné misce vyšlehejte tuhý sníh z bílků.

Žloutkový krém lehce promíchejte střídavě s bílkovým sněhem a moukou prosetou s jedlou sodou, nakonec vmíchejte nastrouhanou mrkev, skořici a muškátový oříšek. Těsto rozetřete na plech vyložený pečícím papírem a pečte přibližně 15 - 20 minut, těsto hlídejte!

Upečený plát překlopte na utěrku a stočte, nechte vychladnout. Oloupané mrkve nastrouhejte, dejte do rendlíku, posypte cukrem, kardamomem, přidejte máslo a za stálého míchání duste 2-3 minuty. Vychladlou mrkev promíchejte s jogurtem. Náplní potřete upečený plát a stočte do rolády.






Celkem 12 komentářů

kamila76
02.03.2017
verrca
02.03.2017

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat