Psychologie barev. Co ve vás vyvolá červená, modrá nebo zelená

Že lidskou psychiku ovlivňují jisté vůně, to zřejmě nikoho nepřekvapí. Jenže co barvy? I ony mají schopnost výrazně měnit náladu a některé dokonce i léčit! Který odstín vás nabije energií a jaké zbarvení naopak uklidňuje?

Máte potíže se soustředěním, zoufale vám schází elán nebo často propadáte depresi? Může to souviset s tím, že jste v obležení špatných barev. Co říkáte, není už na čase doma znovu vymalovat? Řídit se můžete psychologickým manuálem! Jak podle odborníků barvy působí na vaše tělo i duši?

Modrá pro extra náboj

Všechny odstíny přinášejí čerstvé síly, novou energii a zvyšují koncentraci. Modrá otevírá mysl, do které pak proudí inspirace ze všech stran. Dokonce přispívá i k lepší komunikaci a uklidňuje „rozhádané“ prostředí.

Žlutá na povzbuzení

Symbol slunce zmírňuje bolesti svalů a nesmírně povzbuzuje celý organismus, zlepšuje náladu a dodává optimismus. Aby toho nebylo málo, rovněž harmonizuje žlučník a slinivku a je pohlazením pro všechny smysly.

Zelená pro ztracenou rovnováhu

Pohled na něco zeleného uvolňuje a napomáhá budovat a udržet tělesnou i duševní rovnováhu. Také posiluje nervovou soustavu a sebevědomí, zatočí s únavou a zvyšuje bystrost zraku. Odstíny zelené se často používají na úřadech, protože to budí dojem serióznosti. Všimli jste si toho někdy?

Oranžová proti smutku

Nepatří zrovna k vašim oblíbencům? Z toho možná plyne váš sklon k melancholii. Oranžová dokáže nastolit vnitřní klid, rozvahu a radost ze života. Příjemně rozveseluje, navozuje spokojenost a podporuje myšlení.

Červená jako dávka energie

Ohnivá barva symbolizující vášeň a lásku probouzí sexualitu a umí „vybičovat“ aktivitu do nebeských výšin. Temnou stránkou je, že vyvolává potlačené emoce, což může někdy vést až k agresivitě. Pokud jste právě ve fázi hubnutí, vyhýbejte se červené pěkně velkým obloukem – povzbuzuje totiž chuť k jídlu.

Fialová pro relax

Barva klidu, míru a uvolnění. Dodává duchovní sílu a uplatní se při každé meditaci či relaxaci. Ocení ji zejména jedinci trpící neklidem, nervozitou a fobiemi. Jen s ní buďte opatrní, protože stejně jako její rudá předchůdkyně dokáže „pobláznit“ chuťové buňky!

Bílá pro lepší myšlenky

Neutrální bílá jde ruku v ruce s čistotou a nevinností. Usnadňuje velké a těžké životní změny, protože pročišťuje zjitřenou mysl. Podporuje upřímnost a spolehlivost, přináší uklidnění a pomáhá vidět věci v novém a lepším světle.

Růžová na lásku

Jestli něco dokáže pohladit duši, pak růžová barva. Probouzí soucit, lásku, něžnost, přátelství, pochopení, klid a vřelost. S trochou nadsázky by se dalo říct, že napravuje „pošramocené“ mezilidské vztahy.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:33
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat